Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
23 години затвор за мъж, убил майка на 3 деца по особено жесток начин
Автор: Екип Varna24.bg 15:45 / 15.06.2016Коментари (0)686
© Bulfoto
По обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Шумен днес, 15 юни 2016 г., състав на Шуменския окръжен съд призна за виновен Веселин Ч., който уби по особено жесток начин майка на три деца, с която имал връзка. Наказанието си 33-годишният Веселин ще изтърпява при първоначално строг режим. Съдът уважи частично и четири граждански иска по 100 000 лева - на съпруга и трите деца на убитата Н.С.
33-годишният мъж имал връзка с жертвата - 43-годишната Н. С. от Шумен. Жената често ползвала такси, за да отиде на работа, и така се запознала с Веселин, който работел като таксиметров шофьор тогава. 

По-късно подсъдимият си намерил работа в Бургас и за да се виждат тайно с приятелката си Н.С., наел апартамент в Шумен. На 11 август 2014 год. 43-годишната жена излязла рано от дома си. Вечерта тя не се прибрала и съпругът й започнал да я търси на мобилния й телефон. На другия ден посетил работното й място, отишъл и до шуменско село, където живеели родителите й, но не я открил. След като не успял да издири жена си, подал сигнал за изчезването й в полицията. 

На 12 август около 18,30 часа тялото на 43-годишната жена било открито в квартирата, наета от подсъдимия, захвърлено и без дрехи. Назначените съдебномедицински експертизи установили 13 прободно-порезни рани с нож в областта на шията й, прерязана трахея и магистрални шийни венозни съдове, като причина за смъртта според заключенията на експертите е остра следкръвоизливна анемия и аспирацията на кръв в белите дробове, довели до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Убийството било извършено с изключителна ярост и ожесточеност към пострадалата - престъпление по член 116, ал. 1, т. 6, предложение 4 във връзка с член 115 от Наказателния кодекс. 

Часове след убийството Веселин успял да избяга в Турция. След година съдебни процедури той е екстрадиран в България, за да отговаря за жестокото убийство, чието авторство се доказва от десетки веществени доказателства по метода на ДНК-профилирането. 

В последната си дума пред съда 33-годишният мъж се призна за виновен, но отказа да дава обяснения, за да не разкрива подробности от интимната си връзка с убитата, като припомни, че тя е майка на три деца.

Присъдата на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Варненския апелативен съд.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: