25 години затвор за жестокото убийство на 11-месечно бебе

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:38 / 22.10.2021
626
Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което Светослав Йорданов е осъден за убийство на 11-месечно бебе. Тъй като подсъдимият е признал вината си и на първа инстанция делото е гледано по реда на съкратено съдебно следствие, наложеното му наказанието "доживотен затвор“ е заменено с лишаване от свобода от 25 години.

Апелативният съд е изпълнил задълженията си и е проверил законосъобразността на проведената съкратена процедура при разглеждането на делото от Пазарджишкия окръжен съд, който действително не е имал основание да откаже провеждането на съкратено следствие, се казва в мотивите на Върховния касационен съд.

Подсъдимият е признат за виновен от Пазарджишкия окръжен съд за това, че на 23 ноември 2017 г. в Пазарджик е умъртвил бебето на приятелката си, докато тя била на работа. Доказано е, че в продължение на няколко дни подсъдимият многократно е удрял и хапал момченцето, когато майката го оставяла на грижите му и отивала да проституира.

На 23 ноември детето не спирало да плаче. За това С. Й. го дръпнал силно за ръката, то паднало на пода и ударило главата си в задния ръб на спалнята, но не млъкнало. Той отново го дръпнал, при което то паднало и отново ударило главата си отзад, но не престанало да плаче. Затова той го ударил пет-шест пъти с юмруци по главата, коремчето и цялото тяло.

То поплакало малко и заспало. Започнало да диша тежко и затова подсъдимият звъннал по телефона на майката да се прибира. Закарали бебето в болница, но то вече било мъртво. Решението на Върховния касационен съд е окончателно и е влязло в сила.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).