28 години затвор за нападателите на сестрата на "Цар" Киро

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:52 / 28.05.2021
975
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, с което са потвърдени определените от Пловдивския окръжен съд наказания на трима мъже, признати за виновни в извършване на грабеж на златни накити и пари от сестрата на Кирил Рашков.

Подсъдимите и частният обвинител са обжалвали във ВКС, а прокуратурата е внесла протест срещу съдебния акт на апелативните магистрати.

Подсъдимият Марин П. е осъден на 12 години лишаване от свобода. Той е признат за виновен в това, че на 27-и срещу 28-и май 2017 г. в с. Йоаким Груево, област Пловдивска, при условията на опасен рецидив, като извършител, в съучастие с неизвестен съизвършител и с А. К. и Й. С., последните двама като помагачи, отнел чужди вещи – златни накити и пари, на обща стойност 442 932 лв. от владението на М. И., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила, като грабежът е в големи размери. Той трябва да изтърпи отделно и присъда от 1 година 10 месеца и 28 дни лишаване от свобода по предходно осъждане, за което е бил освободен условно предсрочно.

Подсъдимият А. К. е осъден на 9 години лишаване от свобода, а Й. С. на 7 години лишаване от свобода. Четвъртият подсъдим е оправдан.

Първите трима подсъдими са осъдени солидарно да заплатят на гражданския ищец М. И. сума в размер 441 741 лв. за претърпени имуществени вреди, както и 5 000 лева за неимуществени вреди. 

Върховният касационен съд намира, че подадените жалби и протест са неоснователни. Всички обстоятелства по делото са изследвани обективно, всестранно и пълно и въз основа на съвкупната им оценка и първоинстанционния и второинстанционния съд са формулирали вътрешните си убеждения и не са допуснати сочените от страните нарушения. Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).