3 години затвор за тормоз на животно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (89)
11:49 / 08.04.2011
6960
Хората, които проявяват жестокост към животни, убиват ги или ги осакатяват, ще лежат до 3 години в затвора и са заплашени от глоба до пет хиляди лева. Това записаха депутатите от правната комисия при приемането на второ четене на промени в Наказателния кодекс. Поне една година и поне 2 хил. лв. глоба чакат тези, които са извършили деянието на публично място и в присъствието на дете, както и ако е било особено мъчително или от човек, който трябва да полага професионални грижи за животните.

Депутатите заложиха 5 години затвор и глоба до 10 хил. лв. за стопани на кучета убийци, ако собствениците не са спазили изискванията, така че животните им да са безопасни. При средна или тежка телесна повреда затворът е до 3 години, а глобата - до 5 хил. лв. Занапред вместо пробация организаторите или участниците в боеве с животни също ще лежат на топло.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (89)
Още новини от Национални новини:
Лекар каза кои са най-рисковите групи за коклюша
Случаят "Пуделгейт": Марин Димитров иска да излезе на свобода
Не забравяйте чадърите, очакват ни валежи
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).