300 милиона лева за оборудване в спешната помощ през 2016 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:27 / 09.12.2014
710
По оперативна програма "Региони в растеж" за период 2014-2020 г. Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) планира да осигури 300 млн. лв. за оборудване на линейки, реаномобили и спешни центрове. Това заяви в Пловдив министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

По думите на министър Павлова по този начин ще се осигури оборудване, което да отговори на определения брой минути, за които трябва да стигне линейката до пострадал и да окаже първа помощ.

"Всичко това се разработва в детайли в Министерството на здравеопазването (МЗ), за да може при утвърждаване на цялостната визия на реформата в здравеопазването, ние да предоставим финансирането от 300 млн. лв. за МЗ като бенефициент", коментира Павлова.

Тя поясни, че идеята първо трябва да се одобри от Европейската комисия.

"Надяваме се до пролетта на следващата година това да стане, а междувременно МЗ да разработи концепция къде какво трябва и чак тогава МЗ ще може да кандидатства по ОП "Региони в растеж". Реално като изпълнение ще бъде 2016 г.", добави регионалният министър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев на среща с "Прозрачност без граници": Ще провед...
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...
Ето колко е средната заплата за март месец според данните на НСИ
С какво трябва да сме съгрешили, за да има право работодателят да...
НСИ с последни данни за инфлацията у нас
Главчев за казуса с пенсиите: Не може и те да са предизборен плак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).