34 градуса до дни

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
08:44 / 13.05.2019
6158
Днес над страната ще има разкъсана облачност, значителна над западната й половина. Там на места ще превали краткотраен дъжд, след обяд в югозападните райони – придружен с гръмотевици. Вятърът ще е предимно умерен от изток-югоизток. Максимални температури – между 19° и 24°, по Черноморието по-ниски - 15-18°. 

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, в масивите от Югозападна България - с гръмотевици. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15°-18°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд в много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места, главно в Западна България, временно интензивни и с гръмотевици. Във вторник ще продължи да духа умерен, в Източна България временно силен вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се понижат още малко.

В средата на седмицата в Западна България вятърът ще отслабне, на места в четвъртък и ще стихне; в Източна ще бъде от южна четвърт, умерен. Температурите слабо ще се повишат. В събота вятърът ще се ориентира от запад. Все още в източните райони ще има превалявания и гръмотевици, но от запад ще започне бързо подобрение на времето и чувствително затопляне.

В неделя ще е без валежи, максималните температури на места ще достигат 30°. 33-34 градуса в отделни райони може да има в понеделник и вторник следващата седмица. Рязкото затопляне ще е в резултат на циркулация на горещ въздух от Африка. Температурите ще се доближат до юнските. 39,5 градуса е рекордът за майска температура в България преди 60 години.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).