Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
36% от българите през 2020 г. с висше?
Автор: Екип Varna24.bg 12:17 / 10.10.2011Коментари (20)1219
© Impact Press Group
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
36 на сто от българите през 2020 година могат да са с висше образование, заяви във Варна Сергей Игнатов. Според образователния министър обаче страната ни не може да достигне планирания европейския стандарт 40 процента от хората да са висшисти и да имат съответната квалификация заради демографския проблем.

"При толкова много университети, както си мислим, че имаме много студенти, всъщност се оказа, че не е точно така", коментира министър Игнатов. По думите му публичните разходи за предстоящите промени, ще бъдат за сметка на държавата.

Той припомни, че заради липсата на проектобюджет, все още не може да се каже с колко ще бъдат увеличени средствата за образование догодина. Министърът припомни още, че през тази година парите за образование бяха малко над 2,5 милиарда или около 3 на сто от брутния вътрешен продукт.

В момента от структурните фондове образователната система харчи всяка седмица по 400 000 лева, а от края на октомври, сумата ще нарасне до три милиона, каза още Игнатов.

Министърът бе гост във Варна на тържествата, по случай 50-годишният юбилей на Медицинския университет в морския град.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не е лошо ,но зависи от качеството на образованието , Правителството да се замисли как да оползотвори парите си който е хвърлило да образова тези хора , да прилага знанията им повече в практиката , и по- малко безработица ! Тук има специализации , например завършил млад човек го вземат като стажант и пак му плащат, а защо не и у нас? Така хем се учи на практика хем му плащат , хем този който приема стажанти получава или данъчни облекчения или prozent:)
0
 
 
Защо да е невъзможно,толкова млади избягаха навън,че сега куцо,кьораво и сакато може да изкара диплома за висшист!!!Важното е да се събират паричките....
+1
 
 
ще се напълни с безработни висшисти....:((((
0
 
 
съгласна съм, че не е нужно да си вишист за да следваш мечтата си и да си най-добър в това, което правиш , обаче с нашта скапана система нищо не може да се направи освен прощести, а те за какво са - има ли изобщо някой, който да ни чъе ?! . аз също завършвам сега , вдигнаха ми семестъра от 500 с 25 лева и какво да кажа и аз . работя за да у4а . не трябва да спираме да се борим и въпреки всичко да отстояваме правата си по един или друг начин !!!!!!!!!!
0
 
 
то затова е безплатно братле за да ти изтекат парите директно в икономиката им а не в образованието им...тук таме има оше по 200 лв ма са с поръчка и нежелани скоро ше изчезнат да не говорим че алма матер гълта 90% от парите а произвежда безработни...
0
 
 
да аз незнам как да избутам бакалавъра с tea такси ,а tea пак говорят на едро...
0
 
 
За да просперираш не е нужно да си завършил висше.Когато надникнеш дълбоко в душата си и откриеш таланта си само трябва да го следваш и ще успееш.
Aнонимен
на 10.10.2011 г.
0
 
 
И за какво ми е висше да го вея по улиците, завърших преди 5г магистратура. Където и да кандидатствам ми изискват стаж мин.2-3г., а кой ще ми ги даде? Познати се уредиха коий със средно кой с основно , аз учих 5г. и работех през това време, за да си поема разходите. Сега мизерствам с 360 лв. заплата
-1
 
 
Пуберите изнудват тъпите си родители под формата на образувание за да не работят.И гордите им родители с челядта си ги учат тези гьонове а истината е че ги мързи да работят.теглят заеми а оттам и поредните драми.елементарно
0
 
 
самко дето няма кой да работи,че да изкарва заплатите на висшистите
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: