37 кг хероин задържаха митничари на Дунав мост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:49 / 07.03.2018
1629
Митнически служители задържаха над 37 кг хероин в автомобил с италианска регистрация. Колата, управлявана от албански гражданин, постоянно пребиваващ в Италия, се явила на трасе "Изход" на ГКПП-Дунав мост 1 на 5 март 2018 г. сутринта. Митническите инспектори от отдел "Борба с наркотрафика" на Митница Русе я насочили за щателна проверка, въпреки че шофьорът, който пътувал сам, декларирал, че пренася само лични вещи. 

При огледа на автомобила митническите служители установили някои нехарактерни изменения в конструкцията на пода. В тайниците те намерили общо 68 пакета с бежово прахообразно вещество. Всеки от пакетите е с приблизително тегло 550 грама. Направеният полеви наркотест показал, че веществото е хероин.

За случая е уведомен разследващ митнически инспектор и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Русе. Образувано е дознание. Албанският гражданин, уличен в наркотрафик, е задържан с прокурорска мярка за 72 часа в русенския следствен арест. По предварителни данни стойността на задържания наркотик по цени на съдопроизводството е за над 1 500 000 лева. Взети са проби за лабораторен анализ.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).