Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
4,2 милиона лева от тотото спечели Гинка от Смядово - колкото бюджета на града
Автор: Екип Varna24.bg 09:24 / 15.12.2015Коментари (5)3275
© 24 часа
След цяла седмица догадки в малкия град Смядово кой е тотомилионерът, ударил джакпотът от 4 202 066 лв. в играта "Тото 2 -Зодиак" на 6 декември, стана ясно, че това е 70-годишната пенсионерка Гинка Иванова, бивша счетоводителка, пише 24 часа.

Едва по време на тегленето на печелившите числа по телевизията, когато леля Гинка получи чека си публично, стана ясно, че тя е късметлийката.

През цялата седмица семейството крило дори от най-близките си съседи за нея. В градчето се спрягаха всякакви имена, включително и на един бивш полицай.

В понеделник къщата на Гинка беше заключена с катинар. Съседи коментираха, че може би от съображения за сигурност семейството няма да бърза да се прибере от София.

Гинка е бивша счетоводителка в местната ТПК "Металик", която вече не съществува. Пенсионерка е повече от 10 г. Има една омъжена дъщеря и 2-ма внуци. По-миналата неделя, когато били изтеглени нейните 5 числа от 50, тя била вкъщи със съпруга си. Дълго не можели да го проумеят и се чудели дали е истина. После почнали да се прегръщат.

Жената не е пропускала нито един тираж от 1980 г. Тото 2 - "Зодиак" играела отскоро. Тя е първата, която улучва джакпота, откакто бе създадена играта през август 2014 г.

Дъщерята Румяна Костадинова е начална учителка в смядовското СОУ "Св. св. Кирил и Методий". От 1 г. обаче е в неплатен отпуск, казаха нейни колеги. С мъжа си имали малък бизнес, държали кафенето срещу жп гарата на Смядово. Там има огромен платен паркинг, където спират тирове, преди да поемат към Ришкия проход. В градчето се говори, че преди време семейството на дъщерята се е канело да прави на този терен крайпътен хотел, но парите все не достигали. 

"Мъчат се да оцеляват. Сега вече няма да се мъчат", говорят в Смядово.

Странен страх да говорят по темата е обхванал хората в градчето, прочуто досега само със смядовската си луканка, която отдавна не се произвежда тук.

Печалбата на Гинка е почти колкото общинския бюджет на Смядово. "Ако разбера кой е, ще го помоля да дари пари за старчески дом", каза след изтеглянето на числата кметицата Иванка Петрова. "Пошегувах се, разбира се, за ремонта на сградата са нужни над 1 млн. лв., ще търсим пари по различни програми - каза Петрова в понеделник и добави - Всъщност, знае ли човек, може и да дари нещо".

"Не зная кога майка ще се прибере от София", каза по телефона дъщерята Румяна. "Не искам да коментирам, друг път ще говорим. Монетата има 2 страни, хубава и лоша", допълни тя, но не каза коя е лошата.

Преди време фирмата на дъщерята ЕТ "Румяна Костадинова" беше замесена в далавера с нелегален газьол и бензин.

На тирпаркинга до кафенето през октомври 2014 г. беше открит нелегален склад. В изоставен жълт бус имаше над тон и половина гориво без бандерол, което беше конфискувано. На фирмата беше наложена глоба от 2105,40 лв.

По-късно тя отпадна с решение на съда във Велики Преслав, защото нямаше доказателство, че собственик на горивото е била фирмата.

Съдът прие, че тази част от имота се използва като паркинг от клиентите на заведението, и собственикът на буса остана неизвестен.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Ангел Прънков 1
премахни филтъра

0
 
 
да не стане само внук й да е еди къв си в тотото :D
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: