Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
4 лесни стъпки за регенерация на сухата кожа
Автор: Екип Varna24.bg 15:48 / 09.03.2021Коментари (0)2392
©
Всеки, който страда от чувствителна кожа знае, че тя често се зачервява, болезнена е, създава чувство за опънатост след душ, може да се раздразни почти от всичко дори без допир. Проблемът с прекалено сухата чувствителна кожа се състои в това, че тя има повредена бариера. Нейната устойчивост към факторите на околната среда е намалена. Влагата лесно се изпарява и се образува слой от мъртви кожни клетки.

При такива симптоми дори нанасянето на грим може да бъде дискомфортно и болезнено. Сресването на косата - също. Лющенето, пърхотът, разцепените връхчета и сърбежът са показатели, че незабавно трябва да успокоим и заздравим кожната бариера с подходящи средства и да я овлажним с хипоалергенни съставки. Овлажняващият продукт не бива да съдържа дразнещи компоненти като изкуствени оцветители, аромати и парабени. Когато открием правилния, необходимо е да го прилагаме всеки ден и ще се преборим за кожа от сатен.

Деликатно почистване

Чешмяната вода невинаги е най-доброто средство за почистване на сухата и чувствителна кожа на лицето. Често хлорът в състава е завишен, оловото и магнезият също правят водата твърда и не особено подходяща за миене. Алтернативата е добър почистващ продукт за лице, който меко и нежно премахва замърсяванията, грима и излишния себум, като същевременно поддържа кожата овлажнена. Много от сапуните изсушават. Вариант е измиващ гел или пяна за лице, които не съдържат сапун и аромат. Друга възможност е използването на мицеларна вода. Тампон с нея ще почисти бързо и деликатно нежната кожа. Достатъчно е да се прилага по веднъж - сутрин и вечер. За косата и тялото душ гелът и шампоанът също трябва да са избрани прецизно от утвърдени марки, на които можем да се доверим като тази тук: makeup.bg/brand/39639/

Хидратация

Първата стъпка по възстановяването на най-горния защитен слой на кожата е хидратацията, за да остане кожата свежа в продължение на часове. Търсим мек овлажнител, предназначен за чувствителна кожа, който не съдържа пигменти и аромати - бил той крем за лице за чувствителна и много суха кожа или крем за тяло за суха към много суха кожа. Преди нанасянето на овлажняващ крем или мляко, не избърсваме с кърпа водата след измиване, а я потупваме с длан, за да остане по кожата. След това нанасяме овлажняващия продукт. Можем да използваме маска за лице веднъж или два пъти седмично, за подхранване и още по-дълбоко овлажняване.

Сбогом на дразнещата козметика и замърсената среда

Чувствителната
©
кожа реагира на много и различни дразнители. Но как да разберем кое прави кожата ни толкова чувствителна? Това може да се дължи на нов парфюм, дреха от грапава тъкан или дълго излагане на слънце. Някои грим продукти също могат да причинят раздразнения. Парното и климатизацията в помещенията, вятърът и аномалиите в температурите навън също влияят. Определени дървета и цветя при цъфтеж причиняват на хората дразнене и алергии. Нужно ни е бягство. От всичко това. Пазим се и преди да се разкрасим с нови сенки или фон дьо тен, правим тест за чувствителност - ако получим зачервяване, казваме сбогом. Не носим дрехи от груби материи. Не се къпем с парфюм. 

Слънцезащита

Хидратиращият продукт за лице с SPF е приятел на чувствителната кожа. Търсим такъв, който предпазва и овлажнява когато сме в помещение. Когато сме на открито използваме специален слънцезащитен крем с висок SPF фактор, а не такъв, съдържащ слънцезащитни съставки. У дома и в офиса вредните UV лъчи са навсякъде. Това, че сме на сянка не ни прави по-малко уязвими. Хидратацията съставлява половината от младостта на кожата. Сухият епидермис създава предпоставки за по-лесно проникване на бактерии. Какъвто продукт да използваме, важното е да си създадем навици да се грижим за кожата, в зависимост от нейната структура и вид.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: