48 000 българи делят почивката в общ дом

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 06.07.2016
655
Поне 48 хил. българи ще почиват в споделен дом това лято. Това съобщи за агенция Монитор Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. 

Това прави около 32% от почиващите извън страната нашенци, които сами си организират ваканциите. В момента този тип настаняване е хит на пазара, като основно се предпочита от млади хора. Почивката в споделен дом най-често се използва за 5 нощувки. 

Понякога се дава депозит, а много често се оставят и допълнително пари за съпътстващи услуги, като почистване. По този начин можете да посетите много интересни квартали, които най-често са доста скъпи и достъпът е затруднен, посочи Драганов. 

Ако се избере ваканция в споделен дом, може да се намери нощувка за 140 евро. Това е добра цена за нощ в европейски град, коментира още Драганов. Той поясни, че качеството на услугата, местоположението и обстановката се равняват на хотел, в който ще платим около 280 евро.Основно този начин на почивка се предпочита за европейски дестинации.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След катастрофите с млади водачи: Специалисти настояват за промен...
Евтим Милошев: Готови сме за едно спокойно и сигурно лято, Българ...
Техническа грешка на матурата по БЕЛ: Зрелостници получили тестов...
Откриват 769 секции в чужбина за изборите 2 в 1, най-много ще има...
Доброволци се включиха в акция по разчистване на сметище във Варн...
Хилари Клинтън: България изпреварва значително страните от ЕС по ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).