Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
5 причини спортните обувки Adidas да са толкова популярни
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 17.01.2024Коментари (0)576
©
Adidas е немски бранд с богата и интересна история, който с годините е успял да създаде своя общност от любители към марката. Разнообразната гама от спортни дрехи, аксесоари и обувки, както и постоянното усъвършенстване са причината силното доверие към бранда.

Но освен, че е обичан, производителят е и известен в цял свят, но най-популярни са маратонките му. Това се дължи на пет ключови фактора, за които ще говорим в статията по-долу.

Различни цени за различни линии

Адидас притежава разнообразна ценова структура в продуктовите си линии. Спортните обувки на марката са подходящи за хора с всякакъв бюджет, като това се постига с разликата в изработката и материалите. 

За създаването на по-бюджетните модели се използва текстил или еко кожа. В тях има и по-малко използвани технологии, но отново се осигурява добра вентилация на краката. Дизайните са по-семпли. 

Спортните обувки Adidas от висок клас обикновено са прецизно изработени от естествена кожа. Това осигурява по-удобно усещане при носене. В тях са включени технологии, които подобряват представянето по време на спорт. Премиум дизайните са важна част от цялостната им визия. 

Повечето клиенти осъзнават тази разлика, като това им помага да изберат най-подходящия за тях модел. 

Иновации и технологии

Adidas е бранд, за който винаги иновациите и доволните клиенти са били приоритет. Това е и причината постоянно да развиват технологиите, които внедряват в обувките си. Можем да ви дадем пример с революционната технология Boost, която успя да подобри представянето на редица спортисти. 

Тайната е в термопластичния полиуретанов материал, който осигурява мекота и правилно “поглъщане" на ударите така, че да не се натоварват краката. Високата възвръщаемост на енергията е от полза за комфорта и ефективността на обувките. 

Колаборации със спортисти

Като наложила се спортна марка, Adidas си партнира с много известни спортисти, защото знае от какво се нуждаят те. Големи имена в спорта като Дейвид Бекъм, Джеймс Хардън и Новак Джокович не само носят обувките на марката, но и участват в колаборации с нея.

Обувките, проектирани с помощта на спортистите, са създадени с техните препоръки за различните дисциплини и са съобразени с нуждите на всеки спорт. 

Adidas и музикалната сцена

Марката оказа огромно влияние върху съвременната рап сцена с песента "My Adidas", изпълнена от Run-DMC през 1986 г. Други влиятелни рапъри като Beastie Boys и Snoop Dogg също изразиха своето възхищение от обувките Adidas чрез песен. 

Сътрудничество със знаменитости 

Немският бранд не си сътрудничи само със спортисти, но и с артисти. Певецът Кание Уест създава линията Yeezy, която става изключително популярна сред тийнейджърите. Неговото влияние се усеща не само в маратонките, но и в дрехите и аксесоарите на Adidas.

Историческо значение

Популярността, продължила и до днес, се дължи на няколко исторически момента. Първият е когато Джеси Оуенс носи чифт обувки Adidas на летните олимпийски игри през 1936 г. Триумфът на немския футболен отбор на Световното първенство по футбол през 1954 г. също даде своя принос. 

От историческо значение е и това, че повече от 80% от спортистите на летните олимпийски игри през 1972 г. и 1984 г. са избрали маратонките на марката, което подчертава богатата ѝ спортна история.

Ще завършим с това, че спортните обувки Адидас за известни поради много причини. Това включва не само качеството им и иновативните технологии, но и признанието от доказали се в своите дисциплини спортисти. Всички тези фактори колективно допринасят марката да запази статута си на водеща в спортните обувки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Евроизбори 2024
Конфликт Израел-Газа
Изграждане на Национална детска болница в София
Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: