600 лв. данък за умряло куче

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:34 / 26.10.2016
1113
Над 600 лв. данък иска общината от стопани на куче, което е починало преди 13 г. Причината е, че въпреки че семейството е съобщило за смъртта, в общината не са свалили кучето от регистрите си, съобщи в. "Телеграф". 

Такива случаи са възможни, тъй като стопаните са длъжни да отписват умрелите си животни. В същото време обаче с такса за домашен любимец се "наказват" само гражданите, които доброволно са регистрирали кучето си. Немската овчарка Вихра била регистрирана в общината и стопаните й плащали по 24 лева данък за нея всяка година. 

Това е сумата, която по наредба всички собственици на кучета в столицата трябва да плащат на общината на всеки 365 дни за това, че ги имат. След смъртта на Вихра стопаните й я отписали. Оказало се обаче, че години наред системата е отчитала, че за починалото животно трябва да се плащат пари. Едва миналата седмица при проверка в системата на районната община се оказало, че на семейството продължава да се трупа налог. 

Някои граждани забравят да съобщят, че кучето им е починало и така таксата продължава да се трупа, обяснява зам.кметът на София по финансите Дончо Барбалов. В такива случаи обаче ситуацията се изяснява и несъществуващите задължения се премахват.

 


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).