7 години затвор за Станимир Рагевски, но не за жестоките убийства на Теодора Бахлова и Юмер!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
17:37 / 30.05.2022
1271
Районен съд – Бургас призна за виновен по повдигнатите му обвинения Станимир Рагевски и присъди общо най-тежко наказание на подсъдимия в размер на 7 години "Лишаване от свобода", при първоначален "строг" режим. Съдът наложи на Рагевски и "Глоба" в размер на 7 500 лв.

Съдебната инстанция призна за виновен и подсъдимия Христо Желязков, като му наложи наказание "Лишаване от свобода" в размер на 3 години и 6 месеца, при първоначален "строг" режим, както и глоба в размер на 6 000 лв.

Рагевски бе признат за виновен в това, че през периода от   август 2014 г. до  9  май  2016 г., в   Бургас, при условията на продължавано престъпление, като извършител в съучастие с Христо Желязков - действайки също като извършител, с цел да набави за себе си и за Желязков имотна облага, придобил и укрил чужди движими вещи - лек автомобил марка "Нисан", на стойност 47 000 лева, собственост на неустановено по делото лице и лек автомобил марка "Инфинити", на стойност 45 000, собственост на ЗАД "Армеец" АД - София, всички автомобили на обща стойност 92 000 лева, за които знае и предполага, че са придобити от другиго - от неустановено лице чрез престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК, като укривателството е в големи размери.

Съдът призна Рагевски за виновен и за това, че на 29 септември 2014 г., в   Бургас, в сектор "Пътна полиция", в ОД МВР - Бургас, пред системен оператор в група "регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им", съзнателно се ползвал от неистински официални документи, на които е предаден вид, че са издадени от Шведските компетентни органи за лек автомобил марка "Нисан", като от системния оператор за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност.

Районен съд – Бургас призна Станимир Рагевски за виновен и за това, че през периода от 29.09.2014 г. до 29.01.2016 г., в  Бургас, при условията на продължавано престъпление, в сектор "Пътна полиция" при ОД МВР - Бургас, пред системни оператори в група "регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им" при сектор "ПП" в ОД МВР – Бургас, съзнателно се ползвал от неистински частни документи - договор за покупко - продажба на МПС и декларации, на лек автомобил марка "Нисан" и на лек автомобил марка "Инфинити", за регистриране на моторните превозни средства в сектор "Пътна полиция" .

Районен съд – Бургас наложи общо най-тежко наказание по повдигнатите обвинения на Станимир Рагевски в размер на 5 години и 6 месеца "Лишаване от свобода", което да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим. Съдът увеличи наказанието с 1 година и 6 месеца, до 7 години "Лишаване от свобода" за Рагевски както и "Глоба" в размер на 7 500 лв.

Районен съд – Бургас призна за виновен и Христо Желязков , за това, че през периода от месец февруари 2015 г. до 09.05.2016 г. в   Бургас, като извършител в съучастие със Рагевски - действайки също като извършител, с цел да набави за себе си и за Станимир Рагевски имотна облага, придобил и укрил чужда движима вещ - лек автомобил марка "Инфинити", на стойност 45 000 /четиридесет и пет хиляди/ лева, собственост на ЗАД "Армеец" АД - София, за който знае и предполага, че е придобит от другиго - от неустановено лице чрез престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК, като укривателството е в големи размери.

Съдът наложи на Христо Желязков наказание "Лишаване от свобода" в размер на 3 години и 6 месеца, което да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим. Съдът наложи на подсъдимия и "Глоба" в размер на 6 000 лв. Районен съд – Бургас приведе в изпълнение и наказание от 9 месеца "Лишаване от свобода" по присъда на Районен съд – Ихтиман спрямо Христо Ж., което да бъде изтърпяно също при първоначален "строг" режим.

Държавното обвинение пледира за общо най-тежко наказание на Станимир Рагевски по повдигнатите му три обвинения в размер на 6 години "Лишаване от свобода", при първоначален "строг" режим на изтърпяване на наказанието. Прокурорът поиска от съда да наложи на Станимир Р. и "Глоба" в размер на 10 000 лв. За подсъдимия Христо Желязков , прокурорът пледира за наказание в размер на 4 години "Лишаване от свобода", което да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим и да му бъде наложена "Глоба" в размер на 7 000 лв.

Защитниците на двамата подсъдими пледираха за оправдателни присъди. Според тях, от доказателствения материал по делото, повдигнатите обвинения на Станимир Рагевски и Христо Желязков не се доказват по безспорен и категоричен начин. Деянията не са доказани както от обективна, така и от субективна страна.

Районен съд – Бургас потвърди взетите спрямо двамата подсъдими мерки за неотклонение "Подписка", като наложи на Христо Желязков . "Забрана за напускане пределите на страната".

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15- дневен срок.

Виж коментарите (1)

Още по темата (23):
27.03.2023 Адвокат отказа да защитава в съда екзекутора на Теодора и Юмер!
23.02.2023 Прокурор на Рагевски: Пълна липса на човечност
23.02.2023 Фалстарт на делото срещу екзекутора на Теодора и Юмер!
04.02.2023 Скоро започва делото за брутално убитата и разчленена бургаска брокерка
18.02.2022 Говори дъщерята на убитата Теодора Бахлова
17.02.2022 Стана ясно какво го очаква готвача Деян Дичев!
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).