Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
70 години от създаването на Брегова опорна система на ВМС
Автор: Екип Varna24.bg 17:24 / 07.10.2022Коментари (0)519
©
На 7 октомври 2022 г., се състоя военен ритуал за тържественото отбелязване на 70 години от създаването на първообраза на настоящата Брегова опорна система за комуникационна и информационна поддръжка на Военноморските сили.

Строят на формированието беше приет от заместник-началникът на Щаба на Военноморските сили по операциите капитан I ранг Ваньо Мусински. Гости на тържеството бяха офицери от Щаба на ВМС, командири и началници на военни формирования и структури от гарнизона.

На плаца, редом с офицерите, старшините и матросите, които понастоящем служат във военното формирование, присъстваха и много ветерани, бивши командири на полка, офицери, които през годините са служили във формированията, осигуряващи информационните канали за командването на ВМС, мичмани и старшини - началници на радиостанции, апаратни и друга комуникационна техника, свързочни специалисти по различни направления.

По случай празника на свързочни войски и по повод годишнината на Свързочния полк на флота, награди от началника на отбраната получиха командирът на формированието капитан І ранг Олег Георгиев и още двама военнослужещи. Със заповед на командира на ВМС с предметни награди и грамоти бяха отличени офицери, старшини и матроси, проявили висок професионализъм и отговорност при изпълнение на функционалните си задължения. Командирът на формированието награди военнослужещи и ветерани по случай годишнината и празника.

След което блоковете преминаха в тържествен марш начело с бойното знаме, за гостите на тържеството беше осигурена възможността да разгледат музейната сбирка и свързочни машини, развърнати в района на формированието.

В киносалона на формированието беше представена презентация, проследяваща историята на свързочното дело във ВМС и достиженията на флотските свързочници през годините.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: