82-километровата ограда по границата с Турция - като Берлинската стена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
10:46 / 31.01.2015
3156
Новата 82-километрова ограда по границата с Турция ще е с няколко метра по-висока, по-широка и добре вкопана в земята и по нищо няма да прилича на временно съоръжение, пише "Сега", позовавайки се на източници от вътрешното министерство. Затова цената ще скочи до около 90 млн. лв., или 1 млн. лв. на километър, които ще се похарчат без търг. Съоръжението ще е между пунктовете Капитан Андреево и Лесово и с него управляващите ще се опитат да поправят грешките от построеното миналата година съоръжение.

Съществуващата ограда се оказа с много пробойни и се прескача за броени минути. Чужденците или хвърляли килимчета върху бодливата тел и прескачали по тях, без да се порежат, или режели с ножици, или прокопавали с лопата дупка под оградата, която е разположена само над земята.

В цената на допълнителната ограда МВР възнамерява да включи и камери с възможности за нощно виждане. Така ще се спести от разполагането на допълнителни постове по дължината на оградата. В момента граничари пазят първата ограда, за да не се опита някой да премине, а поставените камери са от полза само при хубаво време. Ще бъде построена и полоса, успоредно на оградата, която ще позволи патрулите бързо да се придвижат, ако камерите засекат опит да се премине нелегално през заграждението.

В цената е включена и охраната на граничния участък между Лесово и Капитан Андреево, докато тече строежът. На оградата се възлагат големи надежди - откакто са построени първите 30 км, опитите за преминаване в този участък са намалели от 7 хиляди на хиляда души.

Виж коментарите (5)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).