Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
870 000 българи нито учат, нито работят – мързелуват
Автор: Екип Varna24.bg 10:14 / 13.11.2015Коментари (65)8816
© DW
870 000 българи нито учат, нито работят. Шокиращите данни бяха огласени от Българската стопанска камара (БСК) на форум в Пловдив.

Още по-притеснително е, че 300 хиляди от безделниците са младежи. 

"Има тенденция безработицата да става потомствена", коментира пред "Стандарт" Томчо Томов от БСК.

Всяка година страната ни напускат 40 000 младежи, сред които са и 20% от абитуриентите. Търсенето на препитание навън е обяснимо, защото повече от половината висшисти у нас работят на длъжности, за които стига и диплома за средно образование.

В момента всеки втори работодател среща проблем с намирането на подходящи кадри. Най-остър е дефицитът за техници, технолози, механици, заварчици, стругари, шофьори, кранисти и готвачи.

Икономиката се нуждае от висшисти в областта на информационните технологии, инженери, бизнес анализатори и финансисти, сочи проучването на БСК.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Да да ,тези дето учат името без грешка в молбата не могат да си напишат.... Ай стига
0
 
 
Ситуация ставаш сутрин левия джоб пари нямя в десния също проблем "отиваш в другата стая питаш мама/тати " решение те също казват НЯМА и нещата се нареждат
+1
 
 
Трябва да се отчита и вероятноста поне 50 процента от мързелуващите да са от мургавите.А това си е резон.И преди не са се напъвали ,а сега се радват на всевъзможни помощи.Що да работят /кат могат да маат кючеци/,а за ученето пречат дефектите в днк.Та не винете толкова хората/малцинството бледолики :) / щото те дори привилегиите на мангал нямат.
+1
 
 
Как да стане в тази наркоманска държава
-1
 
 
Да им пикам на статистиките ! Аз работя на 4 места ! Това че не съм регистриран и не съм на трудов договор , а на хонорар значи ли мързелувам бе , статистици ?
Aнонимен
на 13.11.2015 г.
+1
 
 
Добре бе хора ... вие сте на средна възраст хора ... опреквате времето , когато Дедо Тошо беше на власт ... Аз съм на 30 години . Работя в голяма фирма , скъсвам си г*за от работа , без да преувеличавам и за какво за някакви кирливи от 650 до 800 лева . Я ми кажете , сега когато съм сам и нямам почти никакви разноски как не ми стигат парите ? Нито мога на едно свесно море да ида нито на планина . Когато вие сте били на нашата възраст по така ваше наречено СОЦ ВРЕМЕ как беше ... Имали сте пари за море имали сте пари за планина ... Хранили сте се с качествени храни . оставали са ви пари и за шляене . А сега какво е ? Не дай си боже да имам жена и дете с тези пари , които получавам , сигурно на масата ще трябва да легна мен да ме ядът ...
+3
 
 
по големи мързели и тюфлеци от тези в парламента нема ,
+2
 
 
Икономиката ни се нуждае от изцяло ново правителство, с хора които разбират от финанси. Работодателите у нас са пълен ужас... Никой не иска да дава пари, пък в същото време изисква супер много и ти излизат с оправданието, ами такъв е стандарта в Пловдив. Не може ти да искаш квалифицирани кадри и да им даваш 400лв, това само в държави от третия свят го има. Нека да увеличат заплатите двойно, да направят минималната НЕТНА 5-600 евро и да видим колко бързо ще скочат приходите на държавата. Подиграват се с нас, правят ни на балами толкова години, а ние си стоим мрънкаме си по форумите и чакаме революцията сама да дойде... Най-лошото е че много хора отдавна са се примирили и дори да има масов протест, много малко ще отидат, защото другите си викат "и за кво да ходя като нищо няма да се промени..." Точно заради тази група от хора сме на тоя хал. Революция трябва народе, а не плюнчене по сайтовете. Сега ако са 40 000 след няколко години ще станат 60-70 000 и само нагоре, защото държавата не предлага абсолютно нищо. Минималната нетна била 650лв, масово народа взима по 400лв чисто...
Aнонимен
на 13.11.2015 г.
+3
 
 
Като си помисля,и баба е била "мързелуваща".Домът и блестеше от чистота. Беше търпелива и спокойна.Следващото соц.поколение му стопиха лагерите от работа,оказала се за нищо/за тях ,де/.Ние започнахме при едни условия,два пъти ги смениха драстично/не сме полицаи/.Децата ни успяха да се наложат ,и да се вградят в нормални държави.Сега,аз на 60г. шокиращо нито уча,нито работя.Ако пътуванията,радостта по внуците,грижата за дома,спокойствието и личностното израстване се именува "мързелуване",то аз съм неговото весело лице.И се радвам ,че близо милион се радват на такава свобода.От държавата не искам нищо,така че и те, не да не се нервят от "изпуснатата" бройки роби. "Робът се бори за свобода,а свободният за съвършенство".
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: