АЕЖ са против номинацията на Карбовски за член на СЕМ, организират протест 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:13 / 13.04.2022
878
Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) организира протест под надслов "Спрете гаврата с медиите!" в петък от 18:30 ч. на площад Народно събрание. Причината - Мартин Карбовски за член на СЕМ от "Има такъв народ".

"ИТН  са поредните, които решиха, че могат да злоупотребяват с и без това изстрадалата медийна среда в България. Номинацията на Мартин Карбовски за член на Съвета за електронни медии е преминаване на червена линия от рода на избирането на Делян Пеевски за директор на ДАНС", пишат от Асоциацията. 

"Информация за номинирането на Карбовски се появи минути, след като Асоциацията на европейските журналисти публикува своя позиция какви трябва да бъдат кандидатите за членовете на съвета. В нея се казва – "винаги да са спазвали професионалните и етичните стандарти. Никога да не са използвали език на омразата и да не са разпространявали дезинформация", подчертват от АЕЖ.

"Карбовски е всичко онова, което един член на СЕМ не трябва да бъде. Настояваме за оттегляне на кандидатурата му и оставка на Тошко Йорданов от поста председател на парламентарната комисия по култура и медии", пишат в заключение на страницата си от Асоциацията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).