Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
АПИ организирала нагласен конкурс за обществена поръчка
Автор: Екип Varna24.bg 08:50 / 26.04.2017Коментари (5)1322
©
"Агенция пътна инфраструктура" (АПИ) организирала нагласен конкурс за обществена поръчка за отводняване на почвата на АМ "Марица" в полза на "Пътища Пловдив", които получили 51 млн. лв. за ремонт на едва 4 км от участъка. Това стана ясно от изявление на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Вчера прокурори, следователи от Специализираното звено "Антикорупция" и агенти от ДАНС влязоха в АПИ заради постъпил сигнал от "ОЛАФ" за финансова злоупотреба с 51 млн. лв. Проверката на сигнала е започнала още през юни 2016 г., като на 17 септември е стартирало и разследването.

"Установили сме категорично, дори с гласни и писмени доказателства, че шефът на АПИ е поканил на среща и са пристигнали представители на "Пътища Пловдив". Те са казали, че поръчката ще им струва 50 млн. лв. Шефът е възложил да изготвят нужната документация така, че да спечелят поръчката. И те са я спечелили", поясни Арнаудова.

По това време шеф на агенцията е бил Лазар Лазаров, който напуснал АПИ малко преди да започне разследването. Румяна Арнаудова посочи още, че обществената поръчка за изграждане на лот 1 от АМ "Марица" е спечелена от италианска фирма, която е трябвало да изгради трасето от 31 км. за общо 133 млн. лв. За 4-те километра са платени допълнително тези 51 млн. лв.

"Друго важно - дейностите по изграждане на самата магистрала също са извършвани от "Пътища Пловдив", въпреки че италианската компания е спечелила", поясни още Арнаудова пред btv. По думите й италианският изпълнител е използвал хора и техника от регионалната агенция. Фирма е трябвало да следи и да упражнява контрол на дейностите, като тя е била една и съща както за АПИ, така и за "Пътища Пловдив".

"Предстои да предприемем действия по привличане като обвиняеми на виновните лица", поясни Арнаудова.

"Наложи се да съобщим началото на разследването срещу КЕВР, защото беше от обществено очакване след изказването на Сашо Дончев", каза Румяна Арнаудова по повод другата акция на прокуратурата и "ЦУМ-гейт" (разговорът между Сотир Цацаров, Сашо Дончев и Георги Гергов от БСП - б.р.).Тя категорично добави, че разследването не е продиктувано от въпросния разговор между Цацаров и Дончев.

"На 17 януари 2017 г. сигнал постъпи в Специализираното звено "Антикорупция". По силата на закона имаме само 3 месеца възможност да извършваме проверка, след това прокурорът е длъжен да вземе решение започва ли разследване", поясни Арнаудова.

Тя добави, че въпросният сигнал е дал информация за процеси, стартирали в КЕВР още през 2011 г. "Не изказването на Сашо Дончев прави плана в прокуратурата", категорична е тя. По думите й Дончев е бил уведомен за проверката на прокуратурата и отлично е знаел за техните действия.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пак хвърлят прах. Гергов продаде "Пътища"АД година преди това,но Арнаудова си насосва каквото са и спуснали да говори.Юридически ще му пръднат на уя,а медийно искат да симулират едно ПОГВАНЕ,за да може гладния проКУРор да го дава хард....А ,че има далавера...Има...Само,че тя е между шефа на АПИ и собственика на фирмата. Фактите обаче са,че Гергов в онзи момент не е бил собственик на фирмата по документи!
0
 
 
Какво става много го подпукаха Свинаря На Гоце.Да не е минал на червено пред главния прокурор.Тавариш Гергав што тьи натворил.
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 26.04.2017 г.
0
 
 
Стига сте нападали горките фирмички! Всъщност този участък стува 100 милиона,а те ни го правят почти без пари. Сега дори краката трябва да им целуваме.
+1
 
 
Да не забравяме, че Лазар Лазаров преди да стане шеф на АПИ беше назначен от Георги Гергов за изпълнителен директор в "Международен панаир" - Пловдив през м. октомври 2013 година. Защо да не подпомогне бившия си шеф!?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: