АПИ за инцидента на "Хемус": Никой не е целял това

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
08:29 / 06.02.2017
1085
Тунелът "Ечемишка" ще бъде отворен, когато бъде осигурено безопасното преминаване на хората, старият път се поддържа в проходимо състояние. Дотогава водачите на леки автомобили може да използват стария път. 

Товарните автомобили са пренасочени през Искърското дефиле и през АМ "Тракия" и през проходите може да се насочат към Северна България. Това заяви директорът на дирекция "Поддържане" в Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Георги Златев пред БНТ. 

Формирана е комисия, която да провери металната конструкция. Няма период за ремонт на тунелите, тук се правят огледи и когато констатираме нужда от ремонт. През септември беше направена профилактика, тогава нямаше индикации за проблеми. 

По думите му никой не е целял да се стигне до такъв тежък инцидент. "Това са метални конструкции на над 30 години, имаме значителна корозия, точно затова разчитаме на експерти", заяви в заключение инж. Златев.

Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).