Абитуриентски балове все пак може и да има

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:19 / 18.05.2020
3720
“Мисля, че в момента водещо и вълнуващо за всички зрелостници трябва да бъде как да се подготвят за зрелостните изпити, за да се представят добре", заяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова за “Плюс-Минус. Коментарът след новините".

Според нея време за празнуване има, а сега на дневен ред било успешното представяне на матурите, които ще се проведат на 1 и 3 юни.

“Официалното завършване се увенчава с дипломата за средно образование. А за да се вземе тя, трябва да се положат успешно държавните зрелостни изпити", обясни Михайлова. Тя подчерта, че никога по отношение на абитуриентските балове не е имало централизирана организация, зависеща от МОН. Те били инициатива на класа.

“Това е важен момент, който всеки трябва да изживее, но преди всичко трябва да бъдем здрави. Което означава, че когато има определени условия, може да се проведат тези балове. Що се отнася до изпращането на завършилите, аз съм твърдяла, че това е много важен момент и всеки трябва да изпита тази тръпка. Но с разум и в подходящото време. До края на дипломирането, надявам се, ще има такава възможност “, заяви  зам.-министърът и добави, че организацията за подобно мероприятие е грижа на директорите на училищата.

Според нея в този труден момент зрелостниците трябва да покажат какво са научили от българското училище. А именно, да бъдат отговорни за себе си и другите.

“Работим съвместно със здравното министерство по разписването на мерките, свързани с детските градини, така че да имаме увереност, че начинът, по който ще се случи, ще бъде приемлив за всички и при спазване на всички условия за безопасност. Продължаваме да работим, защото този въпрос е много важен", обясни Михайлова.

Виж коментарите (0)

Още по темата (157):
16.04.2024 Полицията във Варна погна абитуриентите!
30.06.2023 Абитуриентите са предупредени!
13.06.2023 Вместо да се приберат в Самоков, автобус остави абитуриенти в Дупница
31.05.2023 Много важно напомняне за всички абитуриенти
29.05.2023 Елена Гунчева погна момичето, което отиде с питон на бал в Пловдив, мацката обаче не й остана длъжна
29.05.2023 Варненска абитуриентка шашна със златно БМВ
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).