Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ади Цанова: Човешкото съзнание се променя под натиска на неприятните случки
Автор: Екип Varna24.bg 14:22 / 15.05.2023Коментари (0)747
© Facebook
Човешкото съзнание е така устроено, че то се променя под натиска на дадена случка и най-често тази случка за съжаление е неприятна. Това каза авторът на книги за здраве Ади Цанова в предаването "Човекът на фокус“ на "Фокус“. 

Тя разказа, че заедно със съпруга си Милен не са изключение от това правило. "Затова неслучайно нашата втора книга – "21 дни да промениш живота си“, започва с едно изречение: "Единственото, за което съжаляваме в живота, е, че диагнозата рак ни пробуди. Вярваме, че пробуждането може да се случи и без нея“, каза авторът. И двамата са преборили коварната болест благодарение на гладолечението. 

Тя обясни, че не всеки човек трябва и може да се подлага на гладолечение. "Причината за това е, че не всеки човек стига до осъзнаване на тази практика в подходящия момент“, допълни Ади Цанова.  

Гладолечението е в основата на сериозната профилактика на всички видове заболявания. "Храносмилателната система е най-натоварената система в човешкото тяло. Тя възбужда всички други системи да реагират, да действат, да обновяват кръвта, да отделят, да очистват“, обясни специалистът.  

Конвенционалната медицина не се справя с хроничните заболявания, тя е безсилна и го признава. "Въпреки обаче тя не отстъпва от протоколите си, не ги преразглежда, не включва профилактика“, заяви тя.  

Тя подчерта, че младите хора не получават образование, свързано с профилактиката, за да разпознават отделните фактори, които влияят на техния живот. Храната, водата и въздухът са ключовите условия за здравето на хората. Именно хората обаче са тези, които замърсяват околната среда, посочи Цанова. "Храната, която днес се отглежда, се отглежда в изключително лоша производствена практика. Затова тя не може да бъде възприета от човешкото тяло. Да вземем например как се отглеждат животните – с антибиотици и хормони на растежа, само и само за да може човечеството да може да задоволи огромното консуматорство. Човек презадоволява всяко свое желание, включително и това да се храни много пъти на ден, да пие химически обработени и създадени напитки. Това не може да доведе до очакване организмът да остане здрав. Най-голямата отрова, която приемаме във физически план, е мръсната вода и боклучавата храната“, обясни тя.  

Резултатът от нездравословният начин на живот са редица хронични заболявания, сред които диабетът и ракът.  

Дехидратацията е в основата на всички заболявания, посочи Ади Цанова. Микропластмасата и бисфенолите в бутилираната вода са изключително вредни за човешкия организъм.  

Живко Кръстев








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: