Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адв. Хаджигенов: Масовият българин не е виждал истинска демокрация
Автор: Екип Varna24.bg 11:45 / 12.04.2021Коментари (3)1364
© БГНЕС
Ако малките опозиционни партии успеят да съставят правителство, вероятността от провал не е голяма, но ако не успеят, предсрочни избори сега ще бъдат почти сигурен провал и под някаква форма ще върнат статуквото на власт. Това каза в интервю за предаването "Добър ден, България“ на Радио "Фокус“ Николай Хаджигенов, избран за депутат от Коалицията "Изправи се! Мутри вън!“.

"Основната причина, поради която направихме тази странна и все още неразбираема коалиция, принципно невъзможна по условия, беше тази. Ние се събрахме абсолютно различни хора, с различни идеи, с различни идеологии и начин на мислене, обединихме ги в името на една обща цел. Това, което направихме на площада, в доста по-малък мащаб го направихме в коалицията. Сега се опитваме да го направим в опозиционните партии, които до онзи ден бяхме извънпарламентарни. Надявам се да се сработим, защото нямаме друг избор. В противен случай Бойко Борисов продължава да язди белия кон, в неговия случай черна джипка. Както виждате, той не е излязъл от предизборна кампания, продължава да живее с идеята, че управлява и се готви за нови избори“, коментира той.

По думите на адвокат Хаджигенов е илюзия, че служебно правителство ще махне шефове на РДВР и РПУ -та в страната и всичко ще стане така, както трябва.

"ГЕРБ и Борисов са 12 години на власт, те не само разполагат с милиарди, но държат хора навсякъде. Опозицията не може да си позволи грешки, всяка една наша грешка е в полза на Борисов и ГЕРБ, без значение от какъв тип е “, подчерта той.

Според Николай Хаджигенов масовият българин не е виждал истинска демокрация.

"Едноличното управление не е демокрация. Демокрация е различни хора с различни идеи в името на една обща цел да намерят общо решение и да го подкрепят. Всичко останало е диктатура или еднолично управление. Сега е моментът, в който трябва да се обединим, иначе ще загубим всичко. Крайно време е ние, българите, да пораснем интелектуално и да разберем, че демокрацията не е това, което ни се иска, а това което трябва“, каза още той и допълни, че обединението трябва да продължи.

"Няма вероятност ГЕРБ да състави правителство, коментира Хаджигенов. След това думата ще имат хората на Слави Трифонов. Ако те решат да откажат, президентът трябва да връчи третия мандат на някоя от опозиционните сили“, подчерта адвокатът.

"Сега имаме историческа възможност, малките партии опозиционните партии, които сме настроени относително радикално в частта да направим промени, които не сме направили през последните 30 години. В името на тази обща цел можем да се съберем и да го направим, та дори и само за една година. За тази една година можем да направим изборите максимално честни, прозрачни и електронни за всички, да премахнем Иван Гешев и да имаме истинска прокуратура. Следващата една година, без значение дали ще има избори, няма да има значение, тогава ще имаме истинско народно представителство“, допълни той.

"Хората масова разглеждат властта като паница с леща, а всъщност политиката е възможност да направиш нещо смислено за всички“, допълни адвокат Николай Хаджигенов.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кво ти пука,пе***аст,нали синчетата ти са в гадната чужбина?Я кажи,с какви парички ги издържаш,като нямаш доходи?Или някоя *организация* те издържа?Боклук си ти,генчо насран!
0
 
 
а сега ти като станеш министър ще доведеш и демокрацията пази боже от такива тъпаци като теб
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: