Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокат Петър Бозов: Начинът, по който е дефинирано понятието "интимна връзка",  ще създаде огромни проблеми в съдебната практика
Автор: Йоланда Пелова 22:09 / 07.08.2023Коментари (0)1570
© Фокус
Дефинираното понятие "интимна връзка" в законопроектът така както е създава повече въпроси отколкото отговори. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" адвокатът по наказателни дела Петър Бозов.

По думите му за да бъде работещ един закон, той трябва да бъде ясен както за гражданите, така и за правоприлагащите органи: "С тези 60 дни възникват още много логични въпроси. От кога този срок започва да тече? Това е първият логичен въпрос - от както хората са се запознали помежду си, от първия интимен контакт, от първата целувка, ако щете дори от първата роза и т.н. Това са въпроси, на които практиката трябва да се отговаряи според мен, трябва съдилищата да бъдат слагани в тази позиция, защото ще се раждат различни решения, съответно някои хора ще получават закрила, доколкото други не. Възникват и още въпроси, какво става, ако отношенията бъдат прекъснати, защото хората не винаги поддържат интимни контакти през цялото време на тяхната връзка и след това са възстановени. В тази връзка, въпросът е - срокът тече ли през времето, когато са прекъснати отношения или не? Друго нещо, което недоумявам цяла сутрин е, как е определен този срок от 60 дни? На базата на какво? Как нашите депутати са стигнали до там, че да определят точно два месеца, защо не един месец? Ние живеем в едно бързо развиващо се общество, в едно бързо и динамично ежедневие. Не са рядкост случаите, в  които хора в рамките на по-малко от месец стигат до там, включително да заживеят заедно, включително да създадат семейство, дори се стига до там, че и да забременеят", коментира адвокатът Петър Бозов.

Той добави, че не знае дали 60 дни са малко или много, но подчерта, че не става ясно на база на какво е определен този срок: "Не искам да бъда погрешно разбран от слушателите на радио “Фокус", абсолютно трябва да има защита на хората, които имат интимни отношения, без да имат фактическо съжителство, защото на практика има много често такива случаи, в които хората не могат да получат такава защита, но трябва да бъде ясно и конкретно упоменато как и защо, какво представлява тази “интимна връзка". Моят призив към законодателите е да не бързат да правят промени на коляно. Защото по своята същност, това е поредният законопроект на коляно.

Адвокатът подчерта, че Георги Георгиев от Стара Загора няма да понесе по-новите и по-тежки санкции: "Защото нашето наказателно право е хуманно и се прилага най-благоприятния закон за дееца, независимо колко закона са се сменили. Начинът, по който е дефинирано понятието “интимна връзка", според мен ще създаде огромни проблеми в съдебната практика.



Още по темата: общо новини по темата: 232
11.05.2024 »
25.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
05.04.2024 »
27.03.2024 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Енергийна криза
Катастрофи в България
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: