Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокат по делото "Семерджиев": На една от снимките не е той, тъй като е бил облечен с друго
Автор: Екип Varna24.bg 09:26 / 20.12.2022Коментари (0)915
©
архив
Има несъответствие в показанията, дадени във връзка с катастрофата на бул. "Черни връх" и за която обвиняем e Георги Семерджиев. Адвокатът на семейството на една от жертвите Пламен Димитров обясни в студиото на "Здравей, България", че прокурорът от мястото на инцидента заявил, че на една от снимките не е той, тъй като бил облечен с друго. 

"На местопроизшествието са били служители на 4 Районно управление. Един от които - приятелят на Симона Радева. Как са разбрали за катастрофата? Според военния прокурор на мястото на катастрофата вече е имало служители на 4 РУ. Когато са дошли други служители на МВР, според прокурора, са натиснали телефона, който е бил в колата, и се е показала снимка на Семерджиев и са го разпознали. Странно е откъде те го разпознават", обясни той.

Според Димитров на прокурора и на съдията им станало интересно кои са служителите на МВР, които са отишли и са разпознали Семерджиев по телефона. "Значи тези, които са отишли на мястото, които са бръкнали в колата и са натиснали един от телефоните му, са го познавали. Несъответствие в показанията има и при Симона Радева. Не знам това момиче на какво разчита", добави защитникът.

"Радева казва, че случайно познава Семерджиев от една проверка. Служителите на автомивката заявяват, че тя всеки ден е била там, имали са я за шеф. Включително един от свидетелите заяви, че много често клиенти са ѝ плащали на нея. Ако се познаваме случайно, няма да знам къде живеете и няма да се возя в автомобила ви. Тя потвърди, че се е возила няколко пъти в джипа му и Семерджиев много добър шофьор", каза още Димитров.

Бившата полицайка отрекла да е влизала в жилището на Семерджиев. Двама от работниците от автомивката, които носели стълбата, обяснили обаче, че тя се е качила с него. "Преди това ги е помолила да откачат номерата на нейната кола. Тя отрича да е влизала горе. Каза, че са откачили номерата, тъй като единият бил леко смачкан и трябвало да мине от преден на заден. Не мога да обясня с каква цел се прави това", уточни адвокатът.

Относно прокурора Адалберт Кръстев, който беше на мястото на инцидента, адвокатът посочи: "Съдията му показа една снимка и го попита дали е той. Каза, че не е, защото не бил с къси панталони, не бил с бяло, а с кафяви панталони и лилава риза. Както той обяснява - едва ли го има него на снимката, а само там е неговият автомобил", разясни Димитров.

"Има още един кадър. В момента се търси един човек с каска, който се появява от снимките и в един момент той изчезва. Той е имал достъп до територията, до която не трябва. Все още не е установен кой е", допълни още адвокатът. Към момента все още не е изяснено дали Семерджиев е бил сам по време на катастрофата.

По думите на Димитров Семерджиев може да лежи в затвора максимум 20 години. "Целта ни е да получи справедливо наказание. Предявихме иск за 1 250 000 лв., тъй като са пет човека наследници. Това, че съдът го е приел за разглеждане не означава, че ще осъди Семерджиев за тези пари", разясни той.



Още по темата: общо новини по темата: 241
14.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
23.02.2024 »
22.02.2024 »
22.02.2024 »
предишна страница [ 1/41 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: