Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокат със скандални твърдения за действията на полицаи в Пловдив
Автор: Цвети Тончева 11:17 / 23.02.2022Коментари (6)913
© Varna24.bg
Снимка: Архив
Случаят с полицейско насилие в Шекер махала отива в прокуратурата, съобщи за Plovdiv24.bg адвокатът на двете пострадали ромки Васил Марков. По думите му, никой няма право да бие когото и да било на публично място, случаят има много свидетели. Интересното е, че дори не е доказано наличие на престъпление, в случая - продажба на тютюн без бандерол.

Адвокат Марков разказа, че полицейският служител е бил на територията на КАТ и с бинокъл е наблюдавам действията в района отсреща, като е търсил търговци на тютюн. "Те в момента хващат тези, които взимат по няколко килограма, а тези, които режат тонове, остават ненаказани, сбъркана им е системата много“, коментира адвокатът.

Полицаят подгонил едната жена от ромски произход, спънал я и тя паднала на земята. След това скочил върху нея, сложил и белезници, извадил палката и я набил. После и на другата жена, и на нея сложил белезници и я ударил с палката два пъти. Това разказали на адвоката пострадалите, които са майка и дъщеря.

Самият полицай обяснил в районното, че не я е спъвал, а тя сама е паднала. Според адвоката това, което е направил полицаят, е абсолютно погрешно, защото в махалата може "да му скочат и да го утрепят“. Той не е помислил за себе си дори. Всичко това се е случило на доста оживено място пред очите на много свидетели, тъй като от там започва Руският пазар и има и много застрахователи.

Сега двете жени са си изкарали медицински свидетелства, които доказват леки телесни повреди, а адвокатът ще пусне жалбата до прокуратурата.

Адвокат Марков сподели и още нещо. "Откакто в 3 РУ мина Симеон Хаджиев като началник, той просто го ликвидира като районно. Насади на служителите самочувствие и брутални практики, които ползват и аз с тях си имам доста проблеми. Това е единственото районно, в което като те спират за проверка за наркотици и алкохол, ти говорят, че няма смисъл да даваш кръвна проба. Защото, ако дадеш, ще излезе, че после трябва да платиш 500 лева. Да, наистина е така, но само ако се потвърди пробата“, обясни адвокатът.

И после добави, че бившият им началник Хаджиев им казвал, че ако лицето не желае кръвна проба, то на полицая, който го е хванал, случаят се зачита за разкрито престъпление. "Да, но къде е правото на защита?“, попита адвокатът.



Още по темата: общо новини по темата: 3
04.04.2022 »
22.05.2021 »
11.02.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Адвокатът Марков продава марков алкохол ва едро.
+3
 
 
"Според адвоката това, което е направил полицаят, е абсолютно погрешно, защото в махалата може "да му скочат и да го утрепят“." Моляяяя!!!!??? Тая махала да не е нещо извън България, извън Пловдив и да има други закони, в които махалата скача и утрепва длъжнастно лице, полицай!!!??? Така ли? Махалата е много страшна и трябва полицаите да им се молят на колене, може би и червена роза трябваше да им подари.
Свобода и свободия са две различни неща!
на 23.02.2022 г.
+1
 
 
Е то и с дрогата е така, хващат някви дилърчета на супер дребно, големите риби не закачат, защото взимат директно пари от тях, докато не се изкорени корупцията в България, само мрачни дни ни чакат.
+1
 
 
Само от тоягата разбира човешкия отпадък наречен мангал.....ЕТО още един пример що за нация сме....като бият полицай,или някой друг злужител някъде....не се случва нищо...,българите си кютат....като набият един мангал,орките веднага излизат на протест....правете си сметката що за народ сме....НЕ знам да има друго такова място на Земята,с/у районно управление да има планина от незаконен боклук....,незаконен тютюн и Бог знае какво още...."няма такава държава"....не съм за насилието,НО понякога така си трябва....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: