Адвокат със скандални твърдения за действията на полицаи в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
11:17 / 23.02.2022
932
Случаят с полицейско насилие в Шекер махала отива в прокуратурата, съобщи за Plovdiv24.bg адвокатът на двете пострадали ромки Васил Марков. По думите му, никой няма право да бие когото и да било на публично място, случаят има много свидетели. Интересното е, че дори не е доказано наличие на престъпление, в случая - продажба на тютюн без бандерол.

Адвокат Марков разказа, че полицейският служител е бил на територията на КАТ и с бинокъл е наблюдавам действията в района отсреща, като е търсил търговци на тютюн. "Те в момента хващат тези, които взимат по няколко килограма, а тези, които режат тонове, остават ненаказани, сбъркана им е системата много“, коментира адвокатът.

Полицаят подгонил едната жена от ромски произход, спънал я и тя паднала на земята. След това скочил върху нея, сложил и белезници, извадил палката и я набил. После и на другата жена, и на нея сложил белезници и я ударил с палката два пъти. Това разказали на адвоката пострадалите, които са майка и дъщеря.

Самият полицай обяснил в районното, че не я е спъвал, а тя сама е паднала. Според адвоката това, което е направил полицаят, е абсолютно погрешно, защото в махалата може "да му скочат и да го утрепят“. Той не е помислил за себе си дори. Всичко това се е случило на доста оживено място пред очите на много свидетели, тъй като от там започва Руският пазар и има и много застрахователи.

Сега двете жени са си изкарали медицински свидетелства, които доказват леки телесни повреди, а адвокатът ще пусне жалбата до прокуратурата.

Адвокат Марков сподели и още нещо. "Откакто в 3 РУ мина Симеон Хаджиев като началник, той просто го ликвидира като районно. Насади на служителите самочувствие и брутални практики, които ползват и аз с тях си имам доста проблеми. Това е единственото районно, в което като те спират за проверка за наркотици и алкохол, ти говорят, че няма смисъл да даваш кръвна проба. Защото, ако дадеш, ще излезе, че после трябва да платиш 500 лева. Да, наистина е така, но само ако се потвърди пробата“, обясни адвокатът.

И после добави, че бившият им началник Хаджиев им казвал, че ако лицето не желае кръвна проба, то на полицая, който го е хванал, случаят се зачита за разкрито престъпление. "Да, но къде е правото на защита?“, попита адвокатът.

Виж коментарите (6)

Още по темата (3):
04.04.2022 Разказ за брутална саморазправа на униформен с възрастен мъж, полицията крие записите
22.05.2021 Момичето, което описа брутално полицейско насилие в Пловдив, с нови
разкрития
11.02.2021 Полицията в Пловдив започва вътрешна проверка (18+)
Още новини от Национални новини:
МОН обяви по-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Министърът на финансите с участие в редовното заседание на Съвета...
Край на рекламата на хазарт: Законът е обнародван в Държавен вест...
Конституционният съд даде старт на делото за проблемите на енерги...
БНБ с притеснителни данни за хората с много пари
Кандидат-депутатите мъже са два пъти повече от жените, бюлетините...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).