Адвокатите си вдигат хонорарите драстично

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:13 / 10.11.2022
665
Нова наредба за минималните адвокатски хонорари беше обнародвана в края на миналата седмица и вече е в сила. Тя предвижда сериозно повишаване на част от възнагражденията на юристите. При някои от тях увеличението достига до 4 пъти. Кои услуги поскъпват и как това ще се отрази на джоба ни?

 

Според Меглена Гунчева - председател на Адвокатска колегия - Хасково, ръстът в хонорарите е продиктуван от инфлационните процеси. "Повишиха се и изискванията към адвокатите. В масовия случай повишените цени на правната защита няма да затруднят гражданите", посочи тя пред NOVA NEWS.

Пример за поскъпнала услуга е създаването на фирма - от 300 се вдигна на 500 лева. "Този, който търси квалифицирана помощ, ще намери средства. Има услуги, които не може да се извършат от обикновен гражданин и трябва да минат през юрист.

За исковите производства адвокатските възнаграждения се увеличават със 100 лева в минималните граници до 1000 лева. При искове за големи суми като например 10 000 лева или 100 000 лева адвокатският хонорар се разбива в зависимост от материалния интерес", смята Гунчева.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).