Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
јдвокатка от ѕловдив успокои за новата ваксина
јвтор: ≈кип Varna24.bg 11:47 / 28.11.2020 оментари (5)981
© btv
«дравната система наистина е в криза, ситуаци€та е много тревожна, коментира в предаването "“ази съботаУ адвокат ћари€ Ўаркова от ѕловдив.  огато се работи с недостатъчен човешки ресурс в екстремни услови€, има повече рискове за лечебните заведени€ за възникване на юридическа отговорност, посочи т€.†

“р€бва да се развива извънболничната помощ, см€та †адвокатът по медицинско право. —поред не€ за пациента не е €сен механизмът.†"¬ извънболничната помощ има фарс по отношение на регламента - пациентът знае, че тр€бва да се обади на общопрактикуващи€ лекар, но после - накъде?  акво прави пациентът, ако се нуждае от изписване на лекарство, защото още н€маме електронна рецепта? ≈динствената възможност, за ко€то пациентите зна€т, е да се обад€т на 112, но не всички се нужда€т от линейка. «ас€га се ресурсът и на —пешната помощУ, уточни ћари€ Ўаркова.†

“€ отбел€за, че в нейната практика всеки ден получава обаждани€ от пациенти, които не са получили медицинска помощ. ¬ ситуаци€ на изчерпващи се ресурси, неминуемо се стига до зас€гането на техните права, об€сни адвокатът. —поред не€ обаче самите медицински специалисти и болниците също изнемогват.†–еорганизаци€ може да се прави само до определен момент. ≈динствено и само отвар€не на нови легла, без медицински персонал, не може да осигури адекватна медицинска помощУ, каза адвокатът.

"»маме легла, имаме лекарства и апаратура, но н€маме достатъчно медицински специалистиУ, посочи ћари€ Ўаркова. —поред не€ човешки€т ресурс се изчерпва и именно за това са предприети ограничителни мерки в момента Ц да се даде въздух на здравната система и на пациентите също, за да могат всички да получат медицинска помощ.

"ћожеше да има по-адекватен план, който да е съобразен не толкова с новооткритите случаи всеки ден, а с капацитета на здравната система", коментира адвокатът. —поред не€ ограничителните мерки е могло да бъдат въведени по-рано и† да са по-строги, но по думите й се търси балансът между интересите на пациентите и обществото и интересите на икономиката.

"Ќе би следвало да се противопостав€т тези интереси, защото с адекватни мерки за подкрепа на икономиката не тр€бва да се стига до въпроса: »кономиката или общественото здраве?У, посочи ћари€ Ўаркова.†—поред не€ ваксината срещу COVID-19 не е опасна, защото регулациите на ≈вропейски€ съюз са изключително строги.

"Ќе е възможно рискова ваксина да стигне до пациента. ¬сички хора могат да са спокойни, че когато една ваксина е получила разрешени€, т€ е преминала всички тестове за безопасностУ, отбел€за още Ўаркова.ќще по темата: общо новини по темата: 8354
25.02.2021 »
25.02.2021 »
25.02.2021 »
25.02.2021 »
25.02.2021 »
25.02.2021 »
предишна страница [ 1/1393 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ј защо тогава в договорите с фармацевтичните компании изрично е записано че се освобождават от отговорност при про€ва на странични ефекти на ваксините?
0
 
 
Ѕай ѕешо тракториста, говори за добива на шистов газ в Ѕългари€ рЯШЙ
0
 
 
¬ първи€ момент ми заприлича на ћис “игрова рЯ§£рЯ§£рЯ§£
0
 
 
 ак така една ваксина , измислена последни€ месец , е сигурна и проверена ...?????как усп€хте бързо да е тествате ??????? ¬с€ка една ваксина има период на излседване минимум 4 години !!!!! јдвокатката да ходи да си се напива с колегите и да не се опитва да се показва като умна .
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ‘евруари 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
¬иж още:
јктуални теми
»кономическа зона ¬арна
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
ѕарламентарни избори 2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
—кандално от —еверна ћакедони€: Ѕългарски€т език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: