Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Адвокатска кантора от Велико Търново въведе 4-дневна работна седмица
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 08.01.2020Коментари (0)1318
©
Адвокат Мирослав Евтимов от Велико Търново е изявена личност с многостранни интереси и се изявява като креативен работодател. Има кантори в старата столица и в София, в които работят десет души. Находчивият юрист от първия работен ден на 2020 г. официално въведе 4-дневна работна седмица, пише "Труд".​​​​​​

"Проектът е пилотен. Ще продължи до лятото, когато ще бъде отчетена неговата ефективност. Идеята не е новаторска“, обяснява Мирослав Евтимов. Младият мъж бърза да направи уговорката, че иска да се говори предимно за почивка и по-малко за работа. Споделя, че преди да подходи към новата организация на работа, щателно е изследвал опита в други страни.

"Този модел се прилага от 2015 г. в Швеция, а наскоро бе въведен и във Финландия. В България на такъв режим са някои консултантски фирми. Позната е и практиката на 6-часовия работен ден, която е характерна за Гърция, Италия, Испания и др. Това определено носи позитиви“, категоричен е Евтимов.

Амбициозният търновец е убеден, че така ще допринесе служителите му да са по-мотивирани, да изпълняват по-качествено задълженията си и да се чувстват удовлетворени. Така ще имат време да съчетават професионалните си ангажименти с личните си интереси и хобита. Мирослав Евтимов и колегите му решили петъците да са посветени на личностно развитие, спорт и време за семейството.

"Изключения ще се правят единствено, когато в този ден има насрочени съдебни заседания. Но пък всеки колега след това ще има право на компенсация. Убеден съм, че по-късата работна седмица ще се отрази благотворно на всички в канторите. Екипът, с който работя от самото начало се гради, както на професионално сътрудничество, така и на приятелска основа“, подчертава Евтимов.

Той признава, че никога не се е държал с колегите си като шеф и няма и да го направи и занапред. Ръководи дейностите в канторите, а взаимоотношенията в колектива се различават от познатия командно-административен метод на работа. Екипът наскоро се увеличил с още един юрист и това е бившият директор на Бюрото по труда във Велико Търново Обрешко Нечев. "

Изключително съм удовлетворен и се гордея с хората, с които работя, като юристите практикуват като адвокати, а правните сътрудниците ни са с други образования. Повечето от колегите са популярни и в други професионални поприща“, казва Мирослав Евтимов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: