Адвокатът на д-р Димитров: На народа му писна, чашата преля! Моята защита ще бъде истината!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:36 / 22.03.2018
3404
"Като защита ще кажа, каквото трябва да се каже, в съда. Моята защита ще е истината." Това заяви за Plovdiv24.bg адвокатът, поел случая на д-р Иван Димитров - Георги Кутрянски. А истината на доктора е, че е действал, тъй като е нападнат и ако не е реагирал, то сам е щял да бъде на мястото на жертвата. 

"Прие се, че има неизбежна отбрана. Запознат съм с обясненията му, но не и с всички факти от разследването, което все още тече", коментира адв. Кутрянски.  По думите му според закона срокът за разследването е два месеца; ако има фактическа сложност, разпит на много свидетели и повече експертизи – тогава може да се удължи с още два, шест или дори до девет месеца.

Какво обаче ще стане и колко време ще е нужно, ще се внесе ли обвинителен акт, всичко това е решение на наблюдаващия прокурор. "Включително и - ако се съберат достатъчно доказателства, прокурорът може да прецени, че няма превишаване пределите на неизбежната отбрана", поясни защитникът на д-р Димитров. 

Протестите пък, приковали поглед към случая, адвокат Кутрянски коментира с думите: "Те показаха, че има много подобни случаи. С този обаче чашата преля и хората се отъждествиха с доктора."

Припомняме, че спонтанното недоволство буквално заля Пловдив в почивните дни около Националния празник 3 март. На 5 март пък бе кулминацията, тогава в града под тепетата се събраха хиляди от цялата страна, за да се солидаризират с д-р Димитров и да поискат незабавното му освобождаване от ареста. Ден по-късно прокуратурата свика специален брифинг и изнесе детайли около убийството на крадеца Георги Джевизов - Жоро Плъха, а докторът бе пуснат с мярка "подписка". Към момента последният сам се лекува. 

Виж коментарите (0)

Още по темата (64):
16.10.2023 Вещи лица говорят за случая с убития в Пловдив Плъх
14.12.2022 ВКС върна делото за убийството на Жоро Плъха
10.03.2022 Вижте новата присъда на д-р Димитров за убийството на Жоро Плъха
11.12.2021 Правят допълнителна балистична експертиза по делото на д-р Димитров, убил крадец в дома си
30.11.2021 Ужас! Д-р Димитров и жена му се прибрали в 22.00 ч. и разбрали, че има
крадец
30.11.2021 Мъж е задържан при нов опит за кражба от дома на д-р Иван Димитров в
Пловдив
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).