Агенция "Митници" започва проект за сътрудничество със САЩ

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
14:51 / 05.03.2024
1227
Агенция "Митници" и Службата "Митници и гранична защита" на САЩ започват проект за обмяна на опит в областта на митническия и граничния контрол, финансиран от правителството на САЩ. В рамките на проекта американските колеги ще предоставят аналитична подкрепа, както и ще бъдат споделени най-добри практики на двете администрации в областта на митническата дейност и митническия контрол на сухопътни и морски граници, съобщиха от Агенция "Митници".

В тази връзка от началото на месец март служители на Службата "Митници и гранична защита" пристигат в България, за да се запознаят с организацията и да работят съвместно с митническите служители на МП Капитан Андреево, МП Пристанище Бургас и МП Пристанище Варна.

В рамките на проекта се предвиждат да бъдат проведени и поредица обучения на български митнически служители, включително и работно посещение на ГКПП в САЩ.

Сътрудничеството със Службата "Митници и гранична защита" е част от активното партньорство между Агенция "Митници" и американските власти в областта на международната търговия, митническия контрол и борбата с наркотрафика, което включва съвместни обучения, обмяна на опит и техническа подкрепа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).