Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агресивен бизнесмен посегна на общински служители
Автор: Екип Varna24.bg 09:27 / 19.01.2019Коментари (0)1335
©
Община Ямбол внесе сигнал до Районна прокуратура и ОД на МВР - Ямбол за неправомерни действия и агресивно поведение на местния бизнесмен Валентин Ревански срещу служители на общината. Бизнесменът си е позволил да отправя заплахи и дори да посегне на длъжностните лица, съобщиха от Община Ямбол, пише Дир.бг.

От пресцентъра на общината информираха, че на 16 януари следобед двама служители от Дирекция "Устройство на територията и строителство", съвместно с двама служители на Сектора за превенция и опазване на обществения ред (СПООР) при община Ямбол са отишли на проверка в района на фирма "Сакарела" ООД. Проверката е във връзка с действия по изпълнение на влязла в сила заповед за премахване на незаконен строеж.

В хода на проверката работник на фирмата уведомява един от общинските служители, че собственикът Валентин Ревански желае да говори с него по телефона. По време на разговора Ревански заплашва представителя на общината с думите: "Слушай, започва да ми писва от тебе, изчезни веднага от там, да не дойда да те разпилея". По този начин към длъжностното лице, при изпълнение на служебните му задължения, е отправена закана с предизвикване на неблагоприятни последици против неговата личност, изтъкнаха от общината.

"Още по-фрапиращо е развитието на случая след това. За да не предизвикват напрежение, общинските служители напускат офиса на фирмата. При излизането им от сградата, с висока скорост се приближава бял джип, който спира рязко до тях. От возилото слиза Ревански, хваща ревера на служителя и го изблъсква с думите "Ще те разпилея, ей!". След намеса на служителите от Сектора за превенция и опазване на обществения ред, макар че и към тях бизнесменът се държи агресивно и арогантно, настъпването на по-тежки последици е предотвратено", подчертаха от общината.

Съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ), при изпълнение на контрол по строителството, служителите имат право на свободен достъп до строежите, както и до сградите и съоръженията по време на тяхното ползване, както и да изискват всички необходими за проверките документи, данни, легитимация, писмени справки и обяснения от участниците в строителството, от лицата на строежа и строителната площадка, от заинтересуваните администрации, от специализираните контролни органи и експлоатационните дружества. С оглед на това в случая действията на атакуваното длъжностно лице са изцяло законосъобразни и препятстването на изпълнението им е незаконно и недопустимо, отбеляза в съобщението си Община Ямбол.

"Безпрецедентното посегателство и арогантност от страна на Ревански обаче не е първият случай, в който самозабравилият се бизнесмен възпрепятства изпълнението на закона. Още преди година и половина спрямо неговата фирма "Сакарела" ООД са установени редица незаконни строежи, за които от община Ямбол има издадени заповеди за премахване. Въпреки обжалването повечето от тези заповеди са потвърдени от Върховния административен съд още миналата година и подлежат на незабавно изпълнение. Вместо това, Ревански използва всевъзможни административни и юридически спънки, за да отложи премахването на незаконните си строежи, стигайки и до настоящия скандален случай", изтъкнаха от общината.

Община Ямбол изказа благодарност към служителите си за професионалното им отношение и поведение при възникналата ситуация. Апелира се "компетентните институции да извършат задълбочена проверка, като при констатиране на нарушения се потърси съответната наказателна и административна отговорност с цел гарантиране спазването на закона".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: