Ако днес ви се е сторило студено, вижте какво идва след часове!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
19:52 / 23.01.2022
2947
През следващото денонощие ще остане предимно облачно и ветровито с умерен, в източната половина от страната и временно силен вятър от север-североизток и с него ще нахлува още студен въздух. До сутринта валежи от сняг, предимно слаби ще има на места в Северна и Западна България.

През деня главно в планините и планинските райони ще превали слаб сняг, който след обяд ще спира, а над западните райони на страната ще има и по-съществени разкъсвания на облачността. Ще е студено с преобладаващи минимални температури между минус 9° и минус 4°, в отделни котловини до около минус 11° около минус 9°; максималните ще са между минус 5° и 0°.

Във вторник вятърът в западната половина от страната отново ще се ориентира от северозапад, там ще е без валежи, ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността; в източната половина вятърът ще е северен, облачността - значителна, на отделни места със слаби превалявания от сняг. Сутринта ще е по-студено, особено в котловините в Западна България, където минималните температури ще са до към минус 15°.

През деня ще започне повишение на температурите, но дневните в по-голямата част от страната ще останат ниски - между минус 4° и 1°. През следващите дни ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад, в петък в източните райони - от запад-югозапад. Повишението на температурите ще продължи. Облачността ще е променлива, в средата на седмицата по-често значителна, без съществени валежи. През почивните дни вятърът отново ще е от северозапад, в неделя от север-северозапад, в Дунавската равнина ще се усили. Температурите ще се понижат. Повишава се вероятността за валежи, повече в западната половина от страната.

Виж коментарите (0)

Още по темата (375):
28.10.2022 Нашенци луднаха, разграбиха магазините за електроуреди
14.07.2022 Може да останем и без парно тази зима
01.07.2022 Стартира приемът на документи за отпускането на помощи за отопление
20.04.2022 В столицата отново заваля сняг
20.04.2022 Това видео не е правено на 20-ти януари!
20.04.2022 Великден и пролет ли? По-добре вижте какво се случва в планините
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).