Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ако не искате в Гърция и Турция на море, ето алтернативите
Автор: Екип Varna24.bg 13:21 / 02.07.2023Коментари (0)2335
Заобиколено от 22 държави и граничещо с три континента, Средиземно море може да се похвали със стотици километри брегова линия – да не говорим за стотиците острови. И въпреки че има определени крайбрежни места, където ще трябва да се борите за място на плажа, има много други уединени участъци от брега на Средиземно море. Тази селекция от алтернативни плажове, избрани от средиземноморски пътеписци, ни отвежда отвъд Европа до Северна Африка и Близкия изток, пише businessnovinite.bg.

Мориндж, Черна гора

Черна гора бързо се превръща в следващата популярна дестинация, но мнозина, които почиват в живописната балканска страна, се отправят към оживените курорти около Которския залив, оставяйки Мориндж на местните жители и онези, които знаят. Morinjska plaža е естествен плаж с камъчета, заобиколен от чисти води, отразяващи заобикалящата зеленина. Кестенови и борови дървета предлагат добре дошла почивка от дългите часове на слънце. Достатъчно изолиран, за да държи тълпите далеч, но достатъчно развит, за да осигури бар на плажа, тоалетни и шезлонги под наем, Мориндж е морска община, някога управлявана от венецианци, затова и къщите край брега са каменни.

Танжер, Мароко

Уникално разположен там, където Атлантическият океан среща Средиземноморието, прохладният градски плаж на Танжер е изненадващо огромен, финият му бял пясък е осеян със сламени чадъри. Разходете се покрай оживените кафенета до новото яхтено пристанище, насладете се на дрънчащите мачти, бляскави салони и ресторанти в стил Ибиса (рубиненочервените такоси с риба тон в Chiringuito са задължителни). Ако горещото слънце ви дойде много, избягайте в прашния лабиринт от улички в древната медина, наслаждавайки се на чай от мента в сенчестия Petit Socco или обядвайте в легендарното кафене Saveur De Poisson. Каквото и да правите, не пропускайте залеза в Café Hafa с изглед към пролива.

Сет Франция

Сет (Sète) е идеално място да се възползвате максимално от разпръснатия бял пясък на региона Occitanie. Но ще искате да прекарате също толкова време в проучване на самия югоизточен град. Може да го познавате като дом на Световния фестивал на Жил Питърсън, но Fiest'à Sète, разпределен в две седмици през юли и август, предлага по-скромно настроение. Културата на региона също може да бъде опитана под формата на tielle sétoise: пикантен пай, пълен с октопод и домат. След всичко това едва ли ще имате време дори за плажа.

Ксамил, Албания

Древните гърци сигурно са имали око за перфектния средиземноморски плажен град, защото когато са забелязали полуостров Ксамил в южната част на Албания – където горски дъбове и маслинови дървета се тълпят по ниски носове, а малки пясъчни плажове, скалисти заливи и малки крайбрежни островчета образуват бариера за обширна, плитка лагуна, известна със своите черупчести мекотели. Необитаеми днес руините с цвят на мед, които се намират близо до модерния плажен град Ксамил, са най-големите и романтични исторически места в Албания. Ксамил съблазнява съвременните пристигащи с множество плажове, гледки към залеза към близкия Корфу, разходки по скалите и отлични морски дарове.

Кабо де Гата, Испания

Пейзажи, осеяни с кактуси, които са участвали в много уестърни, плажовете на испанския природен резерват Cabo de Gata-Nijar, са невероятно диви. Напоените със слънце пясъци на Playa de los Genoveses и скритите заливи на Mónsul са зашеметяващи, но плажът, който няма да искате да пропуснете, е Los Muertos. До тази златна красота се стига по драматично живописна крайбрежна пътека, която води до фара Mesa Roldan от деветнадесети век. Когато можете да се откъснете от тези блажени морски пейзажи, разгледайте селцето Карбонерас, където можете да опитате местна картофена яхния guiso de pelotas – или потърсете глазирана керамика и ярки тъкани килими в оживения град Níjar.

Нахшолим, Израел

Разположен в средата на дивата крайбрежна равнина на Израел, Нахшолим е един от най-непретенциозните, но все пак зрелищни плажове в цялата страна. Далеч от оживените брегове на Тел Авив, Нахшолим е тих и чист, като само звукът на плискащи се вълни ви прави компания. Освен това е страхотно фотогеничен: здравите, цветни платноходки, осеяни по брега, ще ви накарат да търсите телефона си, за да заснемете пейзажа.



Още по темата: общо новини по темата: 1241
05.02.2024 »
30.11.2023 »
23.11.2023 »
21.10.2023 »
14.10.2023 »
11.10.2023 »
предишна страница [ 1/207 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: