Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ако произвеждате този плод и сте го застраховали, държавата ще ви върне до 80% от парите, но трябва да направите още една стъпка
Автор: Петър Дучев 13:53 / 16.05.2024Коментари (0)1177
©
До 15 юни 2024 г. гроздопроизводителите могат да подават заявления за финансиране по интервенция "Застраховане на реколтата" от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България 2023-2027 г.

За подпомагане могат да кандидатстват гроздопроизводители, отглеждащи винени сортове – физически или юридически лица, както и групи и организации на физически или юридически лица. Те трябва да са регистрирани по Наредба № 3 от 1999 г. Припомняме, че преди подаването на документи в ДФЗ, лозарите трябва вече да са застраховали реколтата си в избрана от тях застрахователна компания.

Допустими за финансиране са застрахователни рискове за природни бедствия и неблагоприятни климатични условия, които са унищожили над 30% от средния добив в стопанството. Загубите се изчисляват на база на предходния тригодишен период или средното количество за три години с оглед на предходния петгодишен период, като от него се изключва най-високата и най-ниската стойност.

Към застрахователните рискове, които се подпомагат, са включени неблагоприятни климатични условия (слана, буря, градушка, заледяване, силен или проливен дъжд, тежка суша), както и загуби, причинени от нашествия от вредители.

Отпуснатата финансова помощ може да е до 80% от стойността на застрахователните премии. 3 973.43 лв е допустимият максимален размер на застрахователното обезщетение за единица площ, върху която се изчислява застрахователната премия, допустима за подпомагане през финансовата 2024 г.

Заявленията се подават по електронен път през индивидуалния профил на кандидата или на упълномощено от него лице в Системата за електронни услуги /СЕУ/.

За въпроси, свързани с подаването на заявленията, кандидатите могат да се обръщат на посочените на интернет страница на ДФЗ телефони в работни дни от 09 до 17,30ч.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: