Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ако сте мечтали за "зелена карта" – сега е моментът
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 05.10.2022Коментари (0)655
©
Държавният департамент обяви началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток (DV) за 2024 г.

Всяка година Програмата за разнообразяване на имигрантския поток предвижда до 55 000 имигрантски визи за хора от страни с нисък процент на имиграция в САЩ. Участниците в програмата трябва да отговарят на конкретни изисквания, а визите се издават на изтеглените на случаен принцип измежду всички участници, съобщават от Посолството на САЩ у нас.

Кандидатите могат да подават заявки за участие в програмата DV-2024 по електронен път на адрес dvprogram.state.gov от 19:00 ч. българско време в сряда на 5 октомври 2022 г. до 19:00 ч. българско време във вторник на 8 ноември 2022 г. Няма да се приемат заявки, които са подадени по-късно от регистрационния период или по пощата. Няма такса за регистрация в програмата.

Важно е кандидатите да запомнят, че законът допуска само една заявка на човек по време на регистрационния период и ако някой участник подаде няколко заявки, всички негови заявки ще станат невалидни. Всички участници трябва да се регистрират със скорошна снимка, направена през последните шест месеца. Ако някой прикачи стара снимка, включително тази, с която е участвал в предишно издание на програмата DV, няма да има право на виза по тази програма.

Няма гаранция, че изтеглените на случаен принцип от програмата ще получат виза. Това, че някой е изтеглен, означава, че той има право да кандидатства за виза по програмата. Ако поредният номер на участника е под лимита от номера, които могат да бъдат обработвани, то той може да получи възможност да кандидатства и евентуално да получи виза по тази програма.

Тъй като е възможно някои от първите 55 000 изтеглени да не отговарят на условията за виза или да не продължат с участието си в програмата, ще бъдат изтеглени повече от 55 000 заявки за участие. Това също означава, че няма да има достатъчен брой визи за всички, които са били изтеглени първоначално. След като всичките 55 000 визи бъдат издадени, програмата ще приключи. Възможно е визовите номера да бъдат изчерпани преди септември 2024.

Изключително важно е участниците да запазят уникалния номер за потвърждение на регистрацията си в програмата DV поне до 30 септември 2024 г.

Държавният департамент никога не уведомява участниците в програмата, че те са сред изтеглените, по телефона, по пощата или по електронната поща. От 6 май 2023 г. участниците в програмата DV-2024 ще могат да въведат уникалния номер за потвърждение на регистрацията си в полето Entrant Status Check на уебсайта на програмата https://dvprogram.state.gov/, за да проверят онлайн дали са изтеглени. Онлайн функцията Entrant Status Check ще уведоми изтеглените участници как те и членовете на семействата им, които отговарят на изискванията, да кандидатстват за виза. Освен това, Държавният департамент ще потвърждава датите за насрочените интервюта чрез функцията Entrant Status Check. Всички писма, имейли или телефонни обаждания, в които се твърди, че участникът е спечелил от програмата, са измамни.

Инструкциите за програмата DV-2024 са публикувани на английски и на български език в сайта на Посолството bg.usembassy.gov.

Ако имате допълнителни въпроси, след като прочетете инструкциите, можете да ни изпратите имейл на адрес iv_sofia@state.gov.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: