Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ако в детето се натрупва тревожност и агресия, имайте предвид тези неща
Автор: Екип Varna24.bg 13:17 / 07.06.2022Коментари (0)522
©
"Когато едно дете е изложено дълго време пред екран, ние наблюдаваме много сериозно проблеми от физиологично, физическо и психическо естество - това води до сериозни психически и личностни изкривявания." Това каза председателят на Комисията по образование и наука в Народното събрание и заместник-председател на БСП Ирена Анастасова в предаването "Денят започва" по БНТ.

Тя е патрон на инициативата "Внимание, дете пред екрана!" на Регионалния център за подкрепа на приобщаващото образование в Пловдив. "Целта на кампанията е да алармираме обществото и да накараме младите родители да мислят по тези теми и да предприемат действия, да предизвикаме дискусия в системата на образованието", обясни Анастасова.

Председателят на парламентарната образователна комисия каза още, че децата, които прекалено дълго стоят пред мониторите, страдат от невъзможност за концентрация на вниманието и че впоследствие в тях се натрупва тревожност, агресия, имат ценностни проблеми, тъй като изграждат култ към материалното, имат превратни представи за смъртта, за живота, за победата, за загубата. "Искайки всичко да се случи веднага, проявяват агресия, когато това не се случва в реалния живот. Затова, обръщайки внимание на всички тези неща, апелът към родителите ми е: Ограничете престоя на детето пред екрана! Има много други неща, които можете да правите заедно!", апелира Ирена Анастасова.

По нейните думи трябва да се съчетае опитът на аналоговите поколения с новия опит, придобит от дигиталните поколения. Тя посочи, че поколението Z има спомени, когато технологиите тепърва са навлизали и имат база за сравнение с живота преди дигитализацията. "Трябва да насочим вниманието на тези млади родители към това, защото, ако това поколение не успее да го направи, следващото поколение Y, които ще станат родители, вече за израснали изцяло в дигитална среда и нямат представа от аналоговия свят. При тях вече няма база за сравнение и ще стане неовладяем процесът", предупреди Анастасова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: