Активисти на ГЕРБ: Мая, това ли е новият морал?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:10 / 04.05.2021
1169
Активисти на ГЕРБ, сред които и бургаският кмет Димитър Николов, се събраха на протест пред спорния строеж в местността Алепу, информира бТВ.

Преди дни стана ясно, че така нареченият подпорен хотел има нов собственик и той е брат на член на формацията на Мая Манолова.

Тя се разграничи от случая и поиска строежът да бъде разрушен. Манолова изтъкна, че новият инвеститор е общински съветник от съвсем друга партия.

Въпреки това участниците в днешната акция запитаха дали това е новият морал и дали хотелът ще стане лятна резиденция на бившия омбудсман. Демонстрантите държаха в ръце плакати с надписи като "Мая, това ли е новият морал?“ и "Да, България е Да, на мутрите“ (правописът е запазен - б.р.).

Във видео на организацията на ГЕРБ в Бургаско се чуват възгласи "Мая, вън!“ и неколкократни питания на висок глас: "Къде е Христо Иванов?“.

Друга се обръща директно към Манолова: "Мая, това ли ще е новата ти централа? Ти и твоята група какво направихте - нищо, купихте си хотел!“.

Самият Димитър Николов, който е и зам.-председател на ГЕРБ, не се вижда да говори по време на видеото, но не става ясно дали не е сред питащите "Къде е Христо Иванов?" в общия фон.

Освен него протестират зам.-министърът Жечо Станков, общински съветници от Бургас и Созопол (сред тях – бившият директор на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев), бивши и настоящи депутати като Димитър Бойчев, Ася Пеева, Иван Вълков и Галя Желязков.

Спорният проект "Алепу Вилидж“ смени собствеността си, след като "Главболгарстрой“ се оттегли. Строежът, започнал публичния си живот като съоръжение за укрепване на свлачище, се превърна в гореща тема, след като снимки показаха как конструкцията силно заприличва на хотел.

И проектантът (съпруг на външния министър в оставка Екатерина Захариева), и инвеститорът обявиха, че плановете винаги са били за създаване на курортно селище на емблематичния Шофьорски плаж.

Със случая се занимава и прокуратурата.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).