Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Александър Йорданов: Протестите се подкрепят от проруския президент Радев
Автор: Екип Varna24.bg 10:16 / 10.09.2020Коментари (4)1529
©
Евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов публикува във фейсбук своята позиция относно изслушването утре в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, което всъщност е представяне на актуалното състяние на механизма за сътрудничество и проверка.

В фейсбук поста си Йорданов посочва, че Доналд Туск, на заседание на ЕНП председател на Европейската народна партия е подчертал, че е необходима солидарност към партия ГЕРБ и изказалите си евродепутати са подкрепили тази теза.

Ето част от публикуваното от г-н Йорданов.

"Уважаеми г-н председател Туск,

драги Манфред,

уважаеми колеги

Нормално е граждани да протестират. Това доказва, че в България има действаща демокрация. Но трябва да си отговорим поне на три въпроса:

Първият е, кои са организаторите у нас на протестите, защото е явно, че не става дума за спонтанен граждански протест по повод например на това да се носят или не маските по време на пандемията от Ковид-19.

Вторият е каква е целта на организаторите.

Третият - спазено ли е върховенството на закона при протестите.

Отговорът на първия въпрос е, че протестите са организирани от извънпарламентарни партии и подкрепени активно от парламентарната Българска социалистическа партия, бивша комунистическа. Много от изявените лица организатори и участници в тях са от известни комунистически фамилии, а други са били и агенти и сътрудници на бившите комунистически тайни служби.

Протестите се подкрепят от проруския президент Румен Радев. Кандидатурата му за този пост е била консултирана с генерала от руското външно разузнаване Леонид Решетников, на който българското правителство миналата година наложи 10 годишна забрана за влизане в страната, заради заплаха за националната сигурност. Президентът не само подкрепя протестите, но отправя и директни призиви за сваляне на правителството и за оставка на главния прокурор.

Така той нарушава основни текстове на конституцията, според която би трябвало да бъде обединител, а не разединител на нацията. Действията му през целия мандат и особено през последните месеци, се вписват органично в руската хибридна война срещу България. 

Неговата агресивна атака срещу правителството започна след като то подписа договор със САЩ за закупуване на американските изтребители Ф-16, с които да бъдат заменени руските изтребители МИГ, изгони от страната руски шпионин и влиятелен руски бизнесмен, и започна разследване за изтичане на секретна информация от президенството, както и за осъществяване на "търговия с влияние“ на президентски съветници.

Веднага след избирането на г-н Радев за президент споменатият генерал от руското разузнаване направи изявление, че той ще изиграе "забележителна роля“ за излизането на България от ЕС и НАТО. Днешните действия на президента са доказателство, че този план е в действие. И е позорно, че политици, които у нас се представят за десни са част - съзнателно или не, от този сценарий. Ако е съзнателно е много лошо, а ако е несъзнателно е просто глупаво.

Протестът в България се подкрепя от избягали в чужбина от правосъдието знакови лица на организираната престъпност. Едно от тях се укрива в Дубай и има множество повдигнати обвинения, което означава, че трябва да бъде изправено пред съда. При законен обиск в дома му бяха открити над 5 000 нерегистрани антични предмети, чиято несъмнено висока стойност в момента се уточнява.

Той постоянно отправя в социалите мрежи призиви за засилване на протестната агресия, защото нямало революция без кръв. Известен бивш банкер, подкрепящ също организаторите на протеста, се укрива от правосъдието в съседна Сърбия, чиято проруска политика не подлежи на съмнение.

Протестът се подкрепя и от медии, чиито собственици са бивши агенти на Държавна сигурност или свързани с руски олигарси, както и от журналисти и дори дипломати, също с принадлежност към ДС.

За първи път от началото на демокрацията българската прокуратура предприе решителни и системни действия срещу организираната престъпност. Затова и протестът започна с атака срещу новия главен прокурор.

Редица "честни бизнесмени“, забогатели по магичен начин за кратко време, основателно се притесняват, че започналите дела срещу тях няма да бъдат безрезултатни. Затова също подкрепят протестите. Склонен съм да ги разбера.

Сред организаторите на протеста е и известен създател на сайтове за фалшиви новини и разпространение на дезинформация. Основният език на протестите е езикът на омразата.

Видни интелектуалци, университетски професори, известни публични личности - режисьори, политици с опит, участвали активно в демократичните промени през 90-те години и политолози са подложени на постоянни заплахи от страна на протестиращите, които си позволиха да атакуват дори световно известната певица Райна Кабаиванска, само защото тя изрази недоумението си от поведението на президента.

Моят отговор на втория въпрос - за целта, е, че в България е в ход не протест, а както организаторите го наричат "въстание“. Уважаеми колеги, това е опит за държавен преврат с участието на президента на страната.

Отговор на третия въпрос е, че организаторите на протеста не спазват закона и провеждат своите публични демонстрации без необходимото разрешение. Сам по себе си този факт ги поставя в недемократична позиция.

Седмици наред те блокираха незаконно ключови пътни кръстовища в столицата, издигнаха върху тях палаткови лагери, възпрепятстваха придвижването и нормалния живот на гражданите, нападаха недоволни от незаконното им поведение граждани, включително и жени.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Неолибералния фашист отново се изказва неподготвен. Всъщност ако не беше боеко и ортакът му от ДПС - шиши, ла .й - но. нямаше да види ни телевизия ни вестник, ни интервю! Баси смешната политическа партия от 7 души.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 10.09.2020 г.
-3
 
 
Гнусна гад, продажна!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: