Александър Николов: Не съм викан на разпит все още

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:10 / 16.12.2022
581
Газът не е на най-добрата цена. Дългосрочният договор с Азербайджан не е достатъчен за вътрешна консумация. Оправдания може да има много, но има документи от ЕК и нека да проверят дали механизмите са спазени.  Това заяви бившият министър на енергетиката Александър Николов пред bTV. 

Според него България трябва да направи достатъчно, за да има диверсификация на синьото гориво.  По думите му бившият премиер Кирил Петков не можело да разпорежда нищо на ресорно дружество в Министерство на енергетиката, а конкретно само на енергийния министър в Министерски съвет. Има много ясна концентрация към определен търговец за газовите доставки и използване на търговски механизъм без правила за търговия, обясни Николов.

Президентът на Азербайджан е в много добри отношения с българския президент Румен Радев, посочи Николов и добави, че има нужда от скандали в предизборна обстановка. Българското общество трябва да плаща по-малко, за да е по-конкурентна индустрията и да са по-малко сметките. 

Не съм викан на разпит, но с удоволствие бих отишъл да дам необходимите данни в ДАНС, каза Николов във връзка с газовите доставки.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Служебното правителство незабавно да отмени решението си...
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор
Росен Желязков: Влизаме в тези избори с ясното съзнание, че тази ...
Вицепрезидентът: Нуждаем се от сила и обединение, за да започнем ...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Мариана Кукушева: Нулевата ставка на хляба е най-големият Великде...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).