Александър Сиди: Ако управниците на РСМ не осъзнаят, че пътят към Брюксел минава през София, утре ще го търсят през Тирана

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:43 / 28.07.2023
696
Съпредседателят на ВМРО Александър Сиди реагира остро в страницата си във Фейсбук срещу поредната антибългарска акция от страна на властите в Р Северна Македония, при която един мъж беше намушкан с нож, а други 19 бяха арестувани при снощния футболен мач "Левски“ – "Шкупи“.

"Поредна провокация в Скопие. Вече сякаш не е новина за полицейски произвол, бити, арестувани българи. И разбира се призиви за адекватни мерки от страна на нашите власти. Такива, естествено няма. И няма да има. Защото продажната българска власт вече продаде Македония“, казва в позицията си Сиди.

Той припомня печални имена от историята, които назад във времето са прилагали такива антибългарски методи за заграбване на българските земи на Македония и предупреждава:

"И ако днес управниците на Скопие не осъзнаят, че пътят към Брюксел минава през София, то утрешните управници на Шкупи, ще търсят пътя си през Тирана.“

Съпредседателят на ВМРО също така обяснява, че Шкупи всъщност е албанското название на Скопие.

Публикуваме пълния текст на позицията:

Поредна провокация в Скопие. Вече сякаш не е новина за полицейски произвол, бити, арестувани българи. И разбира се призиви за адекватни мерки от страна на нашите власти. Такива, естествено няма. И няма да има. Защото продажната българска власт вече продаде Македония. Вдигна ветото, за да угоди на "колективния запад“ и да получи одобрението им да бъде инсталирана на власт. Кой да реагира

адекватно? ПростоКирото ли? Или европейският чиновник Габриел? Та нали те заедно свалиха ветото. В името на някакви "европейски“ ценности. Не знам как изглежда от Брюксел или Отава, но на Балканите европейските ценности се разбират по друг начин. С нож. И все срещу българите. Така е още от времето на Александър Караджорджевич, Жика Лазич и Велимир Прелич. Сръбски сатрапи, поробили чрез ужасяващи зверства българска Македония. Загинали от ръката на ВМРО. Защото Бог забравя, но ВМРО - не!

Днес македонските власти използват същите методи. Чрез жестока антибългарска пропаганда насърчават населението в Македония да се интегрира в Европа. И те се интегрират. С ножове. Така беше интегриран Християн Пендиков. Така бяха интегрирани българските клубове в Битоля и в Охрид. С ножове, пистолети и огън… А нашите продажници си мълчат гузно. Броейки с потните си мръсни ръчички парите, които получиха, за да предадат българската кауза в Македония.

Този път поводът е футболен мач. Между "Левски“ и "Шкупи“. Впрочем Шкупи на албански е Скопие. И ако днес управниците на Скопие не осъзнаят, че пътят към Брюксел минава през София, то утрешните управници на Шкупи, ще търсят пътя си през Тирана.

Виж коментарите (0)

Още по темата (864):
14.05.2024 Силяновска се опитва да се представи като независима, смята Виктор Канзуров
13.05.2024 Главчев с остра позиция към новия президент на РС Македония
13.05.2024 Президентът: България не приема изявления, противоречащи на Договора за добросъседство с РС Македония
10.05.2024 Пеевски категоричен: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония!
09.05.2024 Чернева: Не виждам как може да бъде отворено отново Френското предложение за РС Македония
09.05.2024 Журналистът от Скопие Александър Дамовски: Очакваме реформи! Най-вероятната коалиция е между ВМРО-ДПМНЕ, ВРЕДИ и ЗНАМ
Още новини от Национални новини:
Земетресение люшна България
Ето колко от българите нямат банкови сметки
На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит...
Звезда е в социалните мрежи, но не с пластичните си интервенции, ...
Хампарцумян за влизането ни в еврозоната: Риск има, ако се появят...
Майката на оцелялата от катастрофата в Пловдив: Стана чудo!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).