"Альоша е нашият Христос" - богохулство, казващо всичко за идолопоклонничеството

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (21)
10:01 / 18.01.2024
1058
Вчера десетки пловдивчани се събраха на протест пред сградата на Общинския съвет в Пловдив заради идеята паметникът на Альоша да бъде преместен в музей. 

Протестиращите носеха плакати с лозунги "Тези, които нищо не са построили, разрушават всичко", "История с референдум не се пази" и "На кого пречи символът на града "Альоша". Имаше и хора, които вееха и руски знамена. Един от пазителите на паметника пресоли манджата и изрече репликата: "Това е нашият Христос"

Посланикът на България в Русия от 2000 до 2006 г. Илиян Василев коментира случващото се в Пловдив oтносно Альоша по следния начин:

Никога не съм имал илюзии в принадлежността към българската нация на частта от обществото, която припознава Русия и производният на руския съветски империализъм паметник на Альоша като "свой Христос".

Толкова им е християнството, толкова им е българшината, любовта към Отечеството - винаги под условието на приоритетната връзка с Москва. Толкова им е и християнството, което набързо усвоиха след 1989 година - Репликата "Альоша е нашият Христос" не е само богохулство, но казва всичко за природата на това идолопоклоничество, на русофилството и царепреконението като религия, която има нужда от роби, от крепостни, от безропотно подчинени, а не от свободни и осъзнати граждани, които могат да дефинират и защитават своя интерес и когато той е различен от този на поредния цар в Кремъл.


Погледнете къде стои Альоша?Той доминира не само над града, над паметника на Левски, но и над скромния паметник на руско-турската война - болшевишкото доминира над руското. Ако има загинали в руско-турската война и това дава основание за памет и паметник, но няма нито един загинал съветски войник на българската територия, тоест няма основание да има паметник.



"Альоша им е Христос" - Паметниците са тяхната църква и това. казва всичко, но най-вече защо тези тотеми на АнтиХриста, идеологически наркотици са потребни днес и на Путинова Русия и на нейните адепти у нас - вместо критично мислене /което ще се забранява в образованието там/, и самостоятелни хора, на тях им трябват религионо вярващи, които да приемат на сляпа вяра, че България е обречена да бъде доминирана от Русия, а не да бъде равноправна част от Европа.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (21)

Още по темата (17):
27.02.2024 Николай Бареков пусна фалшива новина
05.02.2024 Русия може да си прибере паметници от България
31.01.2024 Русия: България бе наша приятелска страна, а сега планира да премахне
Альоша
29.01.2024 Атанас Атанасов отговори на Русия за Альоша: Премахването му е ценностна борба за истината
17.01.2024 Общински съветник от Пловдив за "Альоша": Паметникът е поставен назидателно
03.12.2023 Заради "саботаж" на демонтажа на Альоша опитаха да отстранят Илия Зимбюлев като председател на БЗНС
Още новини от Национални новини:
Синоптикът Петър Янков: Всички големи градове имат този проблем
Доброслав Димитров, БАСКОМ: Не смятам, че електронното гласуване ...
Главчев предупреди за изборите: Вчера разбрах за едно предизвикат...
Ивелина Рускова: Около 200 000 двойки в България се сблъскват с р...
Румен Радев за промените в Закона за хазарта: Чакам експертите си...
Радев: Всяка партия трябва да заяви защо иска властта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).