Американски компании имат интерес към рафинерията на "Лукойл"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:14 / 26.02.2024
1958
Не се намесваме във вътрешната политика нито на България, нито другаде. Моята работа е да отстоявам пред властите и населението в страната и да ги насърчавам да подкрепят политики, които САЩ предлагат. Това каза пред bTV посланикът на САЩ в България Н. Пр. Кенет Мертен.

"Работим с тези, които са на власт, които и да са те, и ще работя с всеки, който е избран на власт тук. Разговаряли сме с почти всички тук, и смятам това за нормално", каза още той. 

На въпрос дали политиците от управляващото мнозинство търсят съвет от посолството, Мертен коментира: "Това е тяхно задължение. Необходимо е да седнат със своите партньори и да търсят решение на проблемите“.

"Санкциите срещу Русия са ефективни, постоянно обсъждаме как да ги направим дори по-ефективни, тъй като Русия постоянно търси начини да ги заобиколи. Но ние постоянно търсим нови начини за запълване на пропуските и за това да направим санкциите по-болезнени.

САЩ и други страни имат много по-ограничено влияние в Русия, и разговорите с хора, които не подкрепят правителството, са сведени до минимум. Скърбим за Навални, но смъртта му се дължи на Путин, на политика и режима, който е установен в страната. Никой не трябва да умира в затвора, докато излежава присъда, и правителството в Русия толерира това", каза Мертен.

"България свърши много добра работа в намаляването на зависимостта си от Русия. "Уестингхаус“ ще строи централа тук – това е отлична стъпка към енергийната независимост. По отношение на "Лукойл“ има няколко американски фирми, които са били в София, но не съм в позиция да кажа колко сериозно се стремят да купят рафинерията", обясни посланикът.

"България е чудесна страна, повечето от посланиците преди мен са били във възторг от страната ви и това е било любимото им назначение", завърши Мертен.

Виж коментарите (4)

Още по темата (214):
30.05.2024 Супер новина за българските шофьори от Европа, ще останат много доволни от цените на бензина
15.05.2024 Енергийният експерт Мартин Владимиров: Турция става най-големият вносител на руски горива в света - 17.6 млрд. евро!
15.05.2024 "Лукойл" трябва да върне на държавата почти 2 милиона лева за месец април
10.05.2024 Ето какво се случва в "Лукойл" ЕООД и "Нефтохим Бургас", стана ясна причината за голямата проверка в складовете!
10.05.2024 Над 190 служители от 6 институции влизат на проверка в "Лукойл"
08.05.2024 "Лукойл" внесе над 1 млн. барела петрол от Норвегия, които вече са в Бургас
Още новини от Национални новини:
Председателят на Младежи БСП: Корнелия Нинова няма да се върне на...
Румен Радев: Отваряме вратата за създаване на войски с безпилотни...
Корнелия Нинова в отворено писмо към членовете на БСП: Приемете о...
Президентът Радев: Очаквам от изявления да се премине вече към ди...
ГДБОП предупреди: Хакери атакуват банковите ни карти
Министър Цоков: Проверката в ЮЗУ "Неофит Рилски" приключи, готови...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).