Американски танкове влизат у нас до 2 седмици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
09:12 / 12.03.2015
3768
Прословутите американски танкове наистина идват. Бройката им обаче е само 5. Очакваме ги между 26 и 28 март, твърдят пред "Стандарт" офицери от база "Ново село". Освен танковете на базата пристигат и 22 американски бронетранспортьора.

Те са малко по-високи от българските, което прави превозването на хора по-поносимо. При нашите трябва да си превит наполовина, признаха български военни.

Петте танка и 22-та бронетранспортьора ще участват в международно учение на база "Ново село". То започва в средата на април, но подготовката му стартира още от този месец, твърдят запознати.

В учението ще участват 350 американски военни, както и рейнджъри от армията на Нейно Величество. Българската страна ще бъде представена от бойци от наша механизирана бригада. 

Всъщност преди военното учение с тежка техника ще има друго, което отново е съвместно между българската и американската армии, но с по-малко хора и без бронирани машини.

Успоредно с учението през април пък ще тече обучение на военните полицаи от армиите на САЩ и България. На практика това означава, че на базата ще се провеждат едновременно три обучения на военни от армии, членки на НАТО. Всички те са планирани преди две години, твърдят източници от базата.

Идването на тежка бронирана техника на американската армия не е прецедент за база "Ново село". Преди 6 години на базата имаше съвместни българо-американски учения с много повече американски танкове. Бройката от 5 танка означава на практика един взвод, твърдят запознати.


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).