Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ананиев: Плашещо е да искат да те поканят в "семейството", надминава дори филм на Копола, в който се изнудват бизнесмени и се решават дела
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 23.02.2024Коментари (0)1288
© БНТ
Препоръчвам на всеки да изгледа 8-часовото заседание на парламентарната комисия за Нотариуса вчера - къде може да видите плачещ прокурор, на тази комисия може да се види. Изслушахме три страни - съдия Цариградска, прокурор Зартова и двамата гръцки бизнесмени, които са били рекетирани, изнудвани и притискани, за да могат по някакъв начин да им вземат имотите. Това коментира в БНТ депутатът Настимир Ананиев - зам.-председател на ПГ “Продължаваме Промяната - Демократична България".

По думите му, това което се е разбрало на комисията е, че има един много смел магистрат в лицето на съдия Цариградска:

"Човек, който не се притеснява и който непрекъснато е заплашван. Вчера тя прочете едно от съобщенията, които я заплашват, че ще сложат бетонни обувки на децата и мъжа ѝ и ще ги намери в язовира. След като изслушахме и прокурорите, видяхме антипода на смелостта - страхът. Всъщност той беше заявен. Прокурор Зартова каза, че се страхува и че "семейството" - тя така го нарече, семейните връзки в съдебната система до къде водят, защото се оказа, че тя е кума на председателя на Апелативна прокуратура, също така и кума на заместник-председателя на градската прокуратура. Оказа се също, че нейния баща е кум на Огнян Герджиков. Появяват се едни връзки, но притеснителното е, че в йерархията на прокуратурата има хора, които са роднини. И тогава тя каза: аз бях поканена в "семейството".

Оказва се, че организацията около Пепи Еврото се е наричала "семейството" и Зартова е била поканена там, но е отказала, посочи още Ананиев и добави:

"Нашата съдебна система е във валутен борд с Пепи Еврото, защото покрай Нотаруса, за който искаме да хванем факти и обстоятелства, връзките се преплитат. Според мен те са били една група, която след това се е разцепила, може би покрай напрежението Сарафов - Гешев и са се опитвали всеки да отстрани другия. Това ще доведе до повече светлина и прозрачност какво се случав, но е много плашещо, когато говорят, че искат да те поканят в "семейството" и надминава дори филм на Копола, където влизаш в един кръг и където се оказва натиск, изнудват бизнесмени, решават се дела при които някой друг идва и казва на прокурора или на съдията по какъв начин да действа."

По отношение на предстоящата ротация в правителството, Настимир Ананиев не вижда ултиматум в текстовете на меморандума, който беше предложен от ПП-ДБ и взриви отношенията в некоалицията. Той изрази увереност, че има вариант управляващите партии да се разберат и кабинетът да оцелее:

"Аз не виждам ултиматум вътре, ако сложиш приоритетите, за които се бориш - борба с корупцията, съдебна система, ефективно управление, сигурност... Ако прочетете много внимателно меморандума, той е едно предложение за преговори. Вчера видяхме един много ясен знак - Николай Денков и Мария Габриел влязоха заедно на заседанието на Министерския съвет. Аз съм сигурен, че те ще намерят решението на проблема и напрежението ще спадне."



Още по темата: общо новини по темата: 201
24.04.2024 »
19.04.2024 »
16.04.2024 »
16.04.2024 »
09.04.2024 »
09.04.2024 »
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Стрелба по Роберт Фицо
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: