Ананиев: Плашещо е да искат да те поканят в "семейството", надминава дори филм на Копола, в който се изнудват бизнесмени и се решават дела

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 23.02.2024
1321
Препоръчвам на всеки да изгледа 8-часовото заседание на парламентарната комисия за Нотариуса вчера - къде може да видите плачещ прокурор, на тази комисия може да се види. Изслушахме три страни - съдия Цариградска, прокурор Зартова и двамата гръцки бизнесмени, които са били рекетирани, изнудвани и притискани, за да могат по някакъв начин да им вземат имотите. Това коментира в БНТ депутатът Настимир Ананиев - зам.-председател на ПГ “Продължаваме Промяната - Демократична България".

По думите му, това което се е разбрало на комисията е, че има един много смел магистрат в лицето на съдия Цариградска:

"Човек, който не се притеснява и който непрекъснато е заплашван. Вчера тя прочете едно от съобщенията, които я заплашват, че ще сложат бетонни обувки на децата и мъжа ѝ и ще ги намери в язовира. След като изслушахме и прокурорите, видяхме антипода на смелостта - страхът. Всъщност той беше заявен. Прокурор Зартова каза, че се страхува и че "семейството" - тя така го нарече, семейните връзки в съдебната система до къде водят, защото се оказа, че тя е кума на председателя на Апелативна прокуратура, също така и кума на заместник-председателя на градската прокуратура. Оказа се също, че нейния баща е кум на Огнян Герджиков. Появяват се едни връзки, но притеснителното е, че в йерархията на прокуратурата има хора, които са роднини. И тогава тя каза: аз бях поканена в "семейството".

Оказва се, че организацията около Пепи Еврото се е наричала "семейството" и Зартова е била поканена там, но е отказала, посочи още Ананиев и добави:

"Нашата съдебна система е във валутен борд с Пепи Еврото, защото покрай Нотаруса, за който искаме да хванем факти и обстоятелства, връзките се преплитат. Според мен те са били една група, която след това се е разцепила, може би покрай напрежението Сарафов - Гешев и са се опитвали всеки да отстрани другия. Това ще доведе до повече светлина и прозрачност какво се случав, но е много плашещо, когато говорят, че искат да те поканят в "семейството" и надминава дори филм на Копола, където влизаш в един кръг и където се оказва натиск, изнудват бизнесмени, решават се дела при които някой друг идва и казва на прокурора или на съдията по какъв начин да действа."

По отношение на предстоящата ротация в правителството, Настимир Ананиев не вижда ултиматум в текстовете на меморандума, който беше предложен от ПП-ДБ и взриви отношенията в некоалицията. Той изрази увереност, че има вариант управляващите партии да се разберат и кабинетът да оцелее:

"Аз не виждам ултиматум вътре, ако сложиш приоритетите, за които се бориш - борба с корупцията, съдебна система, ефективно управление, сигурност... Ако прочетете много внимателно меморандума, той е едно предложение за преговори. Вчера видяхме един много ясен знак - Николай Денков и Мария Габриел влязоха заедно на заседанието на Министерския съвет. Аз съм сигурен, че те ще намерят решението на проблема и напрежението ще спадне."

Виж коментарите (0)

Още по темата (203):
20.05.2024 Апелативният прокурор на София подаде оставка
16.05.2024 Съюзът на съдиите с остра реакция към ВСС заради Нотариуса
24.04.2024 Кольо Парамов: На Бойко Рашков, и на други, ще им се наложи да станат от депутатското място и да отговарят за извършеното
19.04.2024 Калин Стоянов: Бившият директор на ГДБОП е имал контакт с Мартин Божанов
16.04.2024 Единствено Иван Гешев се яви в комисията за Нотариуса, Сарафов и Цацаров отново не дойдоха
16.04.2024 Втори опит за изслушване на Сарафов, Гешев и Цацаров по случая Нотариуса
Още новини от Национални новини:
Десет нови работни места в по-малък град водят до увеличение в ме...
Президентът и съпругата му идват близо до Варна, ето кога и защо
Румен Спецов разпореди проверка на фирма на Ивелин Михайлов от "В...
"Ваканционното евро" на австрийците има най-висока стойност в Бъл...
Търговци нарязват старите зеленчуци и ги пробутват като салата, к...
Заместник-областният управител на Русе: Пътуващите през Дунав мос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).