Андрей Гюров: Не се готвим за предсрочни избори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:12 / 17.04.2022
872
На този етап не се готвим за предсрочни избори. Това заяви пред БНР председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров и обясни, че създаването на партия ПП е възможност да се приобщи гражданското общество и да му се даде сила за промяна.

"Трябва ни стабилност и хоризонт, за да проведем реформите, които сме заявили, че искаме да постигнем. Нашата задача е да стартираме една реформа, която е необратима", добави той.

"Нормално е в една коалиция да има различни мнения за приоритетите пред различните регулатори, в случая БНБ, и да имат различни представи кои хора биха изпълнили със съдържание конкретните реформи. За нас работата на регулаторите в полза на обществото е абсолютен приоритет. В това сме доста единни. ... Следващата стъпка, по която работим, е един работещ механизъм за вземане на решение, когато има различни възгледи вътре в коалицията. Направили сме предложение към коалиционните ни партньори. ... Да имаме механизъм и да издигаме единни кандидатури за органите, които се избират от Народното събрание", каза Гюров, който оттегли кандидатурата си за управител на БНБ.

Той подчерта, че в момента коалицията няма компромисна обща фигура за кандидат за управител на Народната банка.  Гюров изтъкна, че ПП винаги са работили добре с Любомир Каримански като председател на бюджетната комисия в НС. Като друг пример за тема, по която има различни мнение в коалицията, той посочи обсъждането за изпращане на оръжия за Украйна:

"По възможност този въпрос трябва да бъде изчистен между коалиционните партньори, преди да влезе в пленарна зала. ... Трябва да се прецени кое би било най-доброто решение за страната - да отидем в период на една нова политическа криза или да предприемем действия, които не са съгласувани с всички членове на коалицията". 

Андрей Гюров беше категоричен, че България има единна външна политика по темата за Северна Македония. 

"Продължаваме промяната" стои зад министъра на културата Атанас Атанасов и го подкрепя във всичко, "което се опитва да прави за развитието на българската култура", заяви председателят на парламентарната група на ПП.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).