Андрей Велков: Колкото гласуват хората, толкова и четат книги

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:21 / 08.04.2023
954
Най-успешната ми книга е "Психар“, тя имаше някакъв такъв "уау“ ефект. Това каза за предаването "Пунш“ на "Фокус“ писателят Андрей Велков. "Но всичките по някакъв начин стигнаха до много добра аудитория за това, което съм таргетирал. Но "Психар“ в общи линии. Да, това си е чудото на първата книга. Но всичките се посрещат по различен начин“.

По принцип аз съм български автор, който обаче е бил от всички страни на издателския бизнес, обясни Велков. "Аз съм и доста четящ човек, също така бил съм хамалин в издателството. Бил съм водещ, редактор на поредица за фантастика, бил съм и търговски директор на издателство. Съответно аз съм запознат с пазара. "Хари Потър“ излиза в Англия и още не е станал известен – 1800 бройки, това е било преди да думне. В Щатите 95% от книгите не минават 500 бройки. И фактически аз не съм тръгнал с някакви огромни очаквания.“

Ще ви кажа няколко успешни автора във финансов аспект: Стефан Цанев, Мария Лалева, Розмари Де Мео, Георги Господинов, но много рядко един автор минава 1000 бройки, допълни Велков. "Аз съм минавал 1000 бройки с всичките си книги. Аз някога четях около 300  книги на година, ако не и повече. Повечето хора не четат от 5 книги на година, на всеки автор трябва да му е ясно, че хората нямат време. Както гласуват хората, така и четат книги“.

 Васил Русев-Чайката

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).