Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ангел Джамбазки обжалва във ВАС заповедта за зеления сертификат
Автор: Пламена Николова 12:09 / 21.10.2021Коментари (11)1225
© БГНЕС
Ангел Джамбазки от ВМРО обжалва във ВАС заповедта за зеления сертификат на МЗ, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Нарушават се основни конституционни права като икономическата свобода и правото на труд на българските граждани, се посочва в съобщението. 

Освен че Заповед РД-01-856/19.10.2021 г. на министъра на здравеопазването въвежда изключително тежко разделение сред българските граждани, сред мотивите, които българският представител на ЕП и заместник-председател на ВМРО изброява е и незачитането на основополагащи разпоредби на Конституцията на Р България, като:

"На първо място, чл. 6, ал. 1 от Конституцията на Република България (КРБ) е уредено едно от основните права на всеки човек, а именно: "всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права“. От своя страна следващата алинея въвежда изричното равенство пред закона. Разпоредбите на обжалваната заповед противоречат именно на горепосочените норми на върховния закон“.

Джамбазки подробно изрежда и примери в подкрепа на това свое твърдение, а именно, че при упражняване на определени професии или дейности българските граждани са задължени да предоставят т.нар. зелен сертификат, а в същото време друга част от населението е освободена от това задължение. Медицинските лица, хората, работещи в ресторанти и хотели, трябва да имат въпросния документ, докато това не е залегнало като изискване за служителите в държавния сектор. Според евродепутата с тези разпоредби, заповедта въвежда изключително тежко разделение сред българските граждани.

"От друга страна, член 48, ал. 1 от КРБ прогласява, че гражданите имат правото на труд. С мерките, въведени от обжалваната Заповед, се нарушава и това основно конституционно право на всеки гражданин. С въвеждането на ограничения в посока на поставяне на условия за упражняване на правото на труд се застрашава осигуряването на жизнените потребности на всеки един човек“, продължава изложението си заместник-председателят на ВМРО.

Той подчертава също така, че в качеството си на заинтересовано лице оспорва горепосоченото решение, като смята същото за незаконосъобразно и в противоречие с няколко разпоредби на материалния закон.

Припомняме, че именно Ангел Джамбазки в качеството си на български представител в ЕП по време на дебатите в Брюксел за зеления сертификат се противопостави остро на задължителното му въвеждане на територията на ЕС, като изтъкна мотива за тежко нарушаване на човешките права и на основни принципи, върху които се крепи ЕС.

От друга страна още вчера първи ние от ВМРО реагирахме остро с искане за отмяна на заповедта и оставката на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. Сред мотивите, освен нарушаването на основни човешки права, обърнахме внимание и на факта, че служебният кабинет се провали с управлението на коронакризата, умират стотици наши сънародници и ситуацията вече се превърна от здравен в социален геноцид.



Още по темата: общо новини по темата: 14895
28.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/2483 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Жоро Ламята
премахни филтъра

0
 
 
Някой преди мен написал, че махат маски - махат всякакви ограничения когато са постигнали поне 70% имунизирани... обаче бай Ганьо винаги иска да "мине метър", но този път не се получи - ха сега рев сълзи, рев сополи и марш за ваксинация :-)))) също бай Ганьо масово рупа кренвирши (пълни с всякакви известни и неизвестни боклуци), но видите ли, нямало да се ваксинира, че не знаел какво има във ваксината.. това не е оправдание - на страницата на всеки производител има информация, и тези ваксини са направени на основата на вече съществуващи с подходящи добавки... прост народ, слаба държава - бетонни глави :-))))
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: